Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara Barosu’na sert tepki; Herkes Haddini Bilecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara Barosu’na sert tepki; Herkes Haddini Bilecek!

ISPARTA 28.04.2020 19:41:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ankara Barosu’na sert tepki; 
Herkes 
Haddini
Bilecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’anda lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulmasına sert tepki göstererek; “Herkes haddini bilecek. Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırı devlete yapılmış sayılır" dedi.
 
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR…
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde İslam’ın en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur’anda lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulması ve buna Ankara ve İzmir Barolarının da destek vermesine tüm Türkiye’de tepkiler çığ gibi büyüyerek devam ediyor.
ERDOĞAN; “DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA
YAPILAN SALDIRI DEVLETE YAPILMIŞ SAYILIR”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ramazan ayının ilk Cuma günü verdiği hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili sarf ettiği sözler tartışma yarattı. Ankara Barosu Erbaş'ı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle" suçladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırı devlete yapılmış sayılır" dedi.
Ali Erbaş Cuma günkü hutbe sırasında, zina ve eşcinselliğin "hastalıkları da beraberinde getirdiğini" ve kuşakları "çürüttüğünü' söyleyerek; "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti? Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti.
 
"Yılda yüz binlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” dedi. Erbaş'ın bu ifadeleri LGBTİ sivil toplum örgütleri, insan hakları savunucuları, barolar ve bazı siyasetçiler tarafından eleştirildi. Bazı üst düzey yetkililerden ise destek gördü.
“BU NE CÜRET!
HERKES HADDİNİ BİLECEK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a yöneltilen eleştirilerle ilgili de konuştu. Erdoğan; “Ülkemizde İslam adına konuşacak bir kurum varsa bu Diyanet İşleri Başkanlığı'dır. Ankara Barosu'nun açıklaması direkt İslam'a yönelik bir saldırıdır ve Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırı devlete yapılmış sayılır. Herkes haddini bilecek. Diyanet İşleri Başkanlığına yapılan saldırı devlete yapılmış sayılır. Diyanet İşleri Başkanımız ilminin, yürüttüğü görevin gereğini yerine getirmiştir. Her sözü doğrudur” dedi.
ANKARA BAROSU HAKKINDA
JET SORUŞTURMA AÇILDI
Öte yandan; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu hakkında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı eleştiren açıklaması nedeniyle, "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma başlatıldığı duyurdu. Anılan yazı içeriğindeki 'çağlar öncesine ait' söylemi, İslam temelinde dini değerleri değil coğrafyadan ve tüm dinlerden bağımsız olarak dünya tarihinde çağlar boyunca yaşanan trajedilere vücut veren ayrımcı ve ötekileştirici zihniyeti ifade etmektedir” denildi.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °