Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Hafta İçi Gece, Hafta Sonları Tam Gün Derken; 14 Gün Kısıtlama Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Hafta İçi Gece, Hafta Sonları Tam Gün Derken; 14 Gün Kısıtlama Olacak Mı?

ISPARTA 13.12.2020 15:14:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı
Hafta İçi Gece, Hafta Sonları Tam Gün Derken; 
14 Gün 
Kısıtlama 
Olacak Mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu kısıtlaması var ama genişlemesinin söz konusu olup olmadığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.  
 
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs aşısı ve 14 gün kısıtlama ile ilgili sorulara da cevap verdi. Kovid-19 aşısının yan etkilerinden endişe edenler var. Bu konuda neler söylersiniz? sorusu üzerine "BEN DE AŞI OLACAĞIM" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ben inşallah başladığımızda aşıyı olacağım.
"ÇİN AŞISI DIŞINDA DA
ÇALIŞMAMIZ VAR"
Çin aşısıyla ilgili endişeleri giderecek bir mesajınız da olur mu?
Şu anda biz Çin'le bu anlaşmayı yaptık. Çin'deki bu firma da dünyada kendini ispatlamış bir firma. Bunun dışında kendi çalışmamız var biliyorsunuz. Bir de malum Almanya'daki iki Türk'ün, yani Uğur Bey ve eşi Özlem Hanım'ın beraber yaptığı çalışma var; BionTech ve Pfizer çalışması. Üçlemiş olacağız o zaman ama ilk etapta elimize geçecek olan bu Çin'deki firmanın aşıları. Oradan gelecek olan ilk aşılarla adımı inşallah atalım diyoruz.
“BİZİM BİLİM KURULUNDA
ÖYLE BİR ŞEY YOK”
Hafta sonu kısıtlaması var ama genişlemesi söz konusu olabilir mi? Bazı bilim insanları vaka sayısının azaltılması için tamamen kapanmadan, 14 günlük bir sokak kısıtlamasından bahsediyor. Bizim Bilim Kurulunda öyle bir şey yok. Bizim Bilim Kurulu'nun bize söylediği, şu anda hafta sonlarında, yani cuma akşamı 9'dan itibaren pazartesi sabahı 5'e kadar eve kapanalım. Dediği bu. Buna uyuyoruz” açıklamasında bulundu.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °