Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Emniyet ve Jandarma Harekete Geçti; O Gece Her Yer

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Emniyet ve Jandarma Harekete Geçti; O Gece Her Yer

ISPARTA 27.12.2020 09:48:00 0

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı Emniyet ve Jandarma Harekete Geçti; 
O Gece
Her Yer
Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma yasağında otellerde eğlence düzenleneceği iddiaları sonrasında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan kararnamenin ardından otellere başlatılacak incelemenin villa ve evleri de kapsadığı öğrenildi. Gerekirse bu konuda İstihbarat Şubesinin de desteği alınacak ve eğlence yapılacak yerler önceden tespit edilip baskın yapılacak.
 
Yılbaşında gerçekleşecek 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sırasında otellerin eğlence paketleri hazırladığı iddiası sonrası İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan kararname ile tüm eğlence aktiviteleri yasaklanırken bant kaydından müzik yayınına bile izin verilmeyeceği kesinleşmişti. Otellerdeki sıkı tedbirlerin ardından yılbaşında hem kararnameye uymak istemeyen hem de Koronavirüs tedbirlerini atlatmak isteyenlerin tercihi haline gelen ev ve villalarla ilgili de bugün yeni bir karar alındı. Karara göre; villalarda parti yapılmaması için polis ekipleri ev ve villaları da tıpkı otellerde olduğu gibi denetleyecek.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı basın toplantısında yaptığı açıklamada; “Yılbaşında otellerde ve villalarda parti yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz, istihbarat ve polis gerekirse bu yerlere operasyon yapacak” cümlelerini kullanmasının ardından Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ve Isparta İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince hazırlık başladı.
ÖNCE İNCELEME, SONRA BASKIN!
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; yılbaşını da kapsayan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında ev ve villalarında tıpkı oteller gibi denetleneceği, içindeki kişilerin sorgulanacağı ve gerekirse evlere baskın yapılacağı öğrenildi. Hazırlık kapsamında tüm şubelerdeki idari polislerin dahil bu çalışmalara katılacağı yönünde bilgilendirildiği öğrenilirken Isparta’da özellikle eğlence merkezlerinin bulunduğu bölgelerde polis, jandarma ve bekçilerin gece boyunca inceleme yapacağı, yılbaşı eğlencesi yapılmasının tespit edilmesi halinde ise bu incelemenin ‘mekana baskın şekline dönüşeceği öğrenildi.
 
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °