Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Cuma pazarı esnafı dertli

Yedişehitler Mahallesi’nde bulunan kapalı pazar alanında bulunan dükkanlardaki esnafların bazı istekleri var.

ISPARTA 21.04.2016 07:03:00 0
Cuma pazarı esnafı dertli
Geçtiğimiz günlerde Isparta Belediyesi tarafından görevlendirilen bir ekip, kapalı pazar alanında bulunan esnaflar ile bir görüşme yaptı. Esnafın sorunlarını dinleyen ekip, sıkıntılar hakkında çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundular.
Görüşme sonrası gazeteniz Akdeniz’e konuşan esnaflar, “pazarcı esnaflarımız kendi aralarında Cuma günü pazar alanının üst çatısından su akması ile ilgili olarak imza toplamışlar. Fakat onlar sadece kendi menfaatleri için olan kısmı dile getirmişler. Belediyeden gelen yetkililerle de yapılan görüşmelerde bu konular hakkında gerekli görüşlerimizi belirttik. Yetkililer, sorunların çözümleri hakkında gerekli notlarını aldılar.
Bizlere yönetim kurmamızı ve bu şekilde sorunların daha rahat çözülebileceğini söylüyorlar. Lakin burada bir yönetim oluşturmak çok zor. Çünkü 'buradaki esnaflar olarak kapalı alana araç girişini kapatalım böylece dükkanlarımız daha rahat görülebilsin ve ürünlerimizi daha iyi sergileyelim' dedik. Fakat daha ilk günden çektiğimiz zincirleri buranın bazı esnafları kendi araçlarını koymak için kaldırdı. Müşterilerimiz dahi arabalarını dışarı park ederken esnaf arkadaşlar araçlarını kapalı alana park ediyorlar. Böyle olunca kahveye giden insanlar bile gelip dükkanlarımızın önüne park ediyorlar” dediler.
Tuvaletler rezil durumda
Yaptığımız görüşmelerde tuvaletlerin kötü durumda olduğunu dile getiren başka bir esnaf ise; “burada bulunan tuvaletleri biz esnaf olarak kullanamıyoruz. Çünkü tuvaletlerin temizliği için tuttuğumuz elemanlar Cuma günü paraları toplayıp sonrasında kaçıp gidiyor. Sebebini sorduğumuzda ise Cuma günü kullanımların çok berbat olmasını söylüyorlar. Bizde artık temizlik için kimseyi tutmuyoruz. Onun yerine Yedişehitler Camii’nde bulunan tuvaletlere gidip 50 kuruş ödeyerek ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Ayrıca burada bulunan pazarcı esnafı görüldüğü gibi kapalı alanın altında olmasına rağmen branda germek zorunda kalıyor. Çünkü bu alanın çatısı yapılsın diye bir kış boyunca zabıtalara bu konu dile getirildi. Buna rağmen kış bitiminde yetkililer geliyor ‘çatıyı yaptıralım ama dükkanlara düşen bölümü de siz ödeyin’ diyorlar. Biz ödemeden kaçmıyoruz, yeter ki şu alanı güzel bir şekle sunalım.”
Üst katlar kiraya verilsin
Dükkanlarımızın üzerinde boş alanlar bulunmakta ve dükkan alanlarımız bize yetmiyor. İçeride bulunan mallarımızı bunun için tıkış tıkış koymak zorunda kalıyoruz. Bazı dükkanların üstleri zamanında 3 kuruşa peşkeş çekilmiş ama biz onu da istemiyoruz. Parası ne ise encümen kararı ile onaylansın bizde ödememizi yapalım dediğimiz zaman da 50 bin TL’den aşağı çıkmaz şudur budur deniliyor. Bütün dükkanların ölçüleri belli, onun içinde tapu-kadastro masrafı çıkmıyor bile. Bu 50 bin TL, neyin nesi diye halk arasında soruyor. Ayrıca sayın başkanımız Yusuf Ziya Günaydın otopark projelerini çok seviyor, bizlerde takdir ediyoruz. Fakat burası pazar yeri, otopark değil. Eğer ki otopark gibi kullanılmasına müsaade edilecekse planı-projesi hazırlansın alt katı otopark, üst kapı pazar alanı olarak inşa edilsin, hem de başkan uygun görürse üstüne bir kat daha çıkılıp sosyal tesis veya düğün salonu şeklinde kullanılmasına elverişli bir yer yapılsın. Sonuçta biz ekmek yiyoruz, böyle olursa hem istihdam artar, hem de halkın istekleri olup bölgemiz cazibe merkezi haline gelir."
 
kaynak: Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °