Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Coğrafi İşaretler Sempozyumunda; Isparta Gülyağı ve Isparta Gül Suyu Rüzgarı Esti

Coğrafi İşaretler Sempozyumunda; Isparta Gülyağı ve Isparta Gül Suyu Rüzgarı Esti

ISPARTA 26.11.2022 19:54:00 0
Coğrafi İşaretler Sempozyumunda;  Isparta Gülyağı ve  Isparta Gül Suyu Rüzgarı Esti

Isparta Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Koyak, Antalya'da düzenlenen "Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi" kapsamında gerçekleştirilen ‘Yuvarlak Masa Oturumu’na konuşmacı olarak katıldı.

 

Söz konusu oturumda katılımcılara Isparta Gülyağı ve Isparta Gülsuyu başta olmak üzere ilimiz coğrafi işaretli ürünlerini anlatan Isparta Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Koyak, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Antalya'da düzenlenen "Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi" kapsamında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından başarılı uygulama örneği olarak seçilen ‘Isparta Gülyağı’ coğrafi işareti ile ilgili olarak “Coğrafi İşaret Üretici Birliklerinin Kuruluşu ve İşleyişi, Denetim ve Yetkilendirme Planlarının Tesis Edilmesine İlişkin Başarılı Uygulamalar ve Karşılaşılan Zorluklara İlişkin Deneyimlerin Paylaşılması” konulu yuvarlak masa oturumuna konuşmacı olarak katıldım.

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Gürcistan Fikri Mülkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mülkiyet Ajansı işbirliğiyle düzenlenen sempozyuma birçok ülkeden temsilci katılım sağladı. Katılımcılara Isparta Gülyağı ve Isparta Gülsuyu başta olmak üzere ilimiz coğrafi işaretli ürünlerini anlattım.

Ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelinin tespitinde ve uluslararası düzeyde tanıtılmasına büyük katkı sağlayan organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen Türk Patent ve Marka Kurumu başkanı Cemil Başpınar’a, coğrafi işaretler daire başkanı Hakan Kızıltepe’ye, şube müdürü Dr. Ayşegül Demircioğlu’na teşekkür ederim” dedi.

 

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °