Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Çocuklarınızı o kurslara gönderin

Çocuklarınızı o kurslara gönderin

ISPARTA 9.06.2018 06:30:00 0
Çocuklarınızı o kurslara gönderin
2017-2018 Eğitim Öğretim yılı dün sona ererken, Isparta’da 430 okulda eğitim gören 81 bin 658 öğrenci ile 6 bin 100 Öğretmen yaz tatiline çıktı. Törene katılan Vali Şehmus Günaydın, velilere çocuklarının yeteneklerine göre kültürel ve sportif kurslara göndermelerini önerdi.
 
2017-2018 Eğitim Öğretim yılının son zili dün çaldı. Son zille birlikte Isparta’da 430 okulda eğitim gören 81 bin 658 öğrenci ile 6 bin 100 Öğretmen için yaz tatili başladı. Bu kapsamda Bağlar Mahallesi’ndeki Şehit Sezgin Uludağ İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Törene Vali Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim MüdürüDr. Ahmet Yıldırım,Şehit Sezgin Uludağ’ın babası Mehmet Uludağ, veliler ve öğrenciler katıldı.
Vali Günaydın, ilk olarak 1/A sınıfına girdi. Burada minik öğrencilerle sohbet eden Vali Günaydın, Şehit Sezgin Uludağ’ın babası Mehmet Uludağ ile birlikte öğrencilerin karnelerini dağıttı.
DEVLET OLARAK HER TÜRLÜ KURSLARI AÇIYORUZ
Karne dağıtımından açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın, öğrencilere yaz tatilinde bol bol kitap okumalarını önerdi. Vali Günaydın, “3 aylık bir tatil dönemimiz var. Bu tatilde kitap okuyacağız. Okulda öğrendiklerimizi tekrarlayacağız, spor yapacağız, eğleneceğiz ki yeni döneme güçlü şekilde başlayalım. Onun dışında gezmek isteyenler gezebilir, annesi ve babasına yardım etmek isteyen yardım edebilir. Ama özellikle sizden isteğim kitap okuyup, ders tekrarı yapmanızdır. Okuma yazmayı öğrendiniz, bunu geliştirmek için mutlaka tekrar yapmanız lazım. Değişik branşlarda spor kurslarına gidin. Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’müzün açtığı kurslar var. Velilere buradan sesleniyorum; özellikle çocuklarınızın yeteneklerine göre mutlaka Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’nün açtığı kurslara çocuklarımıza gönderelim. Hocalarımız çocuklarımızın yeteneklerinin tespiti konusunda size yardımcı olacaklar. Biz çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmek zorundayız. Çünkü bu çocuklar ileride bizim milletimizin geleceğimizin teminatı. Onları her alanda iyi yetiştirmemiz lazım. Eğitim, spor, kültür gibi tüm alanlarda devlet olarak her türlü kursları açıyoruz. Velilerimizin de çocuklarını bu kurslarımıza göndermelerini istiyoruz. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında çocuklarımızın, gençlerimizin yetişmesinde büyük çaba gösteren, büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize, yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. Ailelerimize teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Vali Günaydın daha sonra başka bir sınıfa girdi ve o sınıftaki anı defterini imzaladı.
SINIF ORTALAMAMIZ 18’ İNDİ
Öte yandan tören çıkışı gazetecilere açıklama yapan Vali Şehmus Günaydın, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin gayreti ile başarılı bir sezon geçirildiğini ifade ederek, “Önceliğimiz bu gençlerimizin, bu çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri ve geleceğimize katkı vermeleri. Bunun için eğitim alanında hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Genel bütçenin en büyük kaynağı eğitime ayrılıyor. İlimizde de bu konuda çok ciddi yatırımlar yapıldı. Bu sene 72 derslikli 3 ortaokulunu yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Isparta olarak eğitimin birçok parametresinde bırakın ülkemiz ortalamasını OECD ülkeleri ortalamasını bile geçtik. Öğrenci başına düşen öğretmen sayısında Türkiye ortalamasını geçtiğimiz gibi OECD ortalamasını da geçtik. Bu çok önemli bir rakam. Ülke olarak koyduğumuz hedeflerden birisi de sınıf ortalamasını 2023’te 24’e düşürmek. Biz bunu Isparta’da 2018 yılı itibariyle sağladık. Hem de 18 olarak sağladık. Bağımsız anaokullaşma oranımızı daha yukarı taşımak adına 3 anaokulumuzun ihalesini yaptık. İnşaatlarına başlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında belki 10-15 gün gecikme olur ama 2018-2019 eğitim öğretim yılında bu okullarımızı da çocuklarımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.GÜLSES GAZETESİ
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °