Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Çocuklar bu fuara mutlaka gelmeli

Çocuklar bu fuara mutlaka gelmeli

ISPARTA 26.02.2018 08:40:00 0
Çocuklar bu fuara mutlaka gelmeli
Belediye Başkanı Yusuf Ziya GÜnaydın, 2-11 Mart tarihleri arasında Gökkubbe Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 2. Isparta Kitap Fuarına önemli çocuk yayınevleri geldiğini belirterek, “Anne babalara seslendiğim gibi çocuklarımıza da sesleniyorum; özellikle bu fuara gelsinler. Ben orada bulunacağım. Ziya amca bana kitap alıver diyen çocuklarımıza istediği kadar kitap alacağım” dedi.
 
Isparta 2. Kitap Fuarı 2-11 Mart tarihleri arasında Gökkubbe Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuara 120’den fazla yazar ile 222 yayınevinin katılması bekleniyor. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2. Kitap Fuarı’nda çocuklara ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, “2. Kitap Fuarımızda çocuklarımızı çok düşünüyoruz. Çocuklarımızla ilgili çok güzel yayınevleri geliyor. Anne babalara seslendiğim gibi çocuklarımıza da sesleniyorum; özellikle bu fuara gelsinler. Ben orada bulunacağım. Ziya amca bana kitap alıver diyen çocuklarımıza istediği kadar kitap alacağım. Çocuklarımız genç yaşta okuma alışkanlığını kazanacaktır. Çünkü bu kadar yayınevini bir arada bulmak mümkün değil. Örneğin İstanbul’a gittik. 222 yayınevini dolaşacağım kitapları bulacağım deseniz günler yetmez. Ama 222 yayınevi Isparta’ya gelecek. Ayrıca 10 gün burada bulunacaklar. Aradığımız ve bulamadığımız kitaplar Isparta’da marka olan kitap fuarında bulunacaktır” dedi.
KÖYLERDEKİ ÇOCUKLARIMIZ DA BU FUARA GELSİNLER
En büyük arzusunun çocukların kitap alması olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, “Geçen sene yaptığımız fuara köylerden çocuklarımız gelmişti. Onlara kitap aldığımızı hatırlıyorum. Isparta’mızın 204 köyü var. Tüm köylerimize sesleniyorum çocuklarımızın Kitap Fuarına gelmesini sağlasınlar. Kitapları köy çocuklarının da almasını istiyorum. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırdığımız zaman onlar bizim geleceğimiz olacak. TBMM’nin yüzde 95’i köylü çocuğudur. Çünkü köyde bir özellik vardır. Özellikle köylerdeki çocuklarımızın fuarımıza getirilmesini istiyorum” diye konuştu.,
BELİRLİ NOKTALARDAN ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ OLACAK
Fuar süresince belirli noktalardan ücretsiz otobüs seferlerinin düzenleneceğini ifade eden Başkan Yusuf Ziya Günaydın, “Fuar süresi olan 10 gün bayram olsun istiyorum. Onun adına kitap bayramı diyebiliriz. Bu bayramını yapmak için tüm halkımıza kolaylık sağlamamız lazım. Kaymakkapı Meydanı, Iyaş önü, SDÜ, MAKÜ’den ücretsiz otobüs seferlerimiz olacak” dedi.
FUARA KATILACAK BAZI YAZARLAR ŞÖYLE;
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Mustafa Karataş, Engin Alan, Prof. Dr. İlber Ortaylı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Kahraman Tazeoğlu, Saba Tümer, Ayşe Kulin, Pelin Çift, Saygı Öztürk, Nasuh Mahruki, Koray Yersüren, İrfan Değirmenci, Suat Turgut, İclal Aydın, Sevil Atasoy, Üstün Dökmen, Zafer Alagöz, Hanife Avcı, Murat Yetkin,  Filiz Puluç.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °