Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Çiftçiye Mazot ve Gübre Destek Ödemelerinde Tarih Değişti! İşte Ödemelerin Yapılacağı Tarih

Çiftçiye Mazot ve Gübre Destek Ödemelerinde Tarih Değişti! İşte Ödemelerin Yapılacağı Tarih

SON DAKİKA 27.09.2022 05:40:00 0
Çiftçiye Mazot ve Gübre Destek Ödemelerinde Tarih Değişti! 
İşte Ödemelerin 
Yapılacağı Tarih
Milyonlarca çiftçiyi çok yakından ilgilendiren ve beklenen haber sonunda geldi. Çiftçilere destek ödemeleri konusunda flaş karar verildi ve Mart 2023 itibariyle ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre destek ödemelerinin tarihi değişti! İşte detaylar…
 
Bilindiği üzere Türkiye’de çiftçileri ve tarım faaliyetlerinde bulunanları desteklemek ve teşvik etmek adına devlet tarafından destek ödemeleri yapılıyor. Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kaydı bulunan ve gerekli şartları sağlayan çiftçilere yapılan bu destek ödemeleri ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı.
Çiftçilere verilen mazot ve gübre destek ödemelerini, Mart 2023’te hesaplara yatırılması bekleniyordu ancak alınan flaş kararla birlikte destek ödemelerinin tarihi değişti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Mart 2023’te ödenmesi planlanan mazot ve gübre destek ödemeleri 6 ay öne çekildi.
BAKANLIK
ÖDEMELERİ
6 AY ÖNE ÇEKTİ
Tarım ve Orman Bakanlığı, normal şartlar altında 2023 yılının Mart ayında ödenmesi planlanan 2022 yılı mazot ve gübre destek ödemelerini 6 ay öne çekti. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde çiftçilerin hesaplarına yatırılması planlanan 2022 yılı mazot ve gübre destek ödemelerinin Ekim ayında yeni yıl için hazırlık yapacak olan çiftçileri rahatlatacağını ifade etti.
Çetindağ, konuya ilişkin açıklamasında “2022 yılında verimli bir dönem geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Bu sene devletimiz tarafından açıklanan alım fiyatları da çiftçimizi memnun etti. Artık üreticilerimiz 2023 yılı için hazırlıklara başlamak üzere. Biliyorsunuz çiftçimizin en önemli giderleri mazot ve gübre. Tarım ve Orman Bakanımız sayın Vahit Kirişçi 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023’ün Mart ayına bırakmayacaklarını, 6 ay öne çekeceklerini söyledi. Bu önemli bir gelişme” dedi.
DESTEKLER NAKDİ OLARAK
KULLANILABİLECEK Mİ?
Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, açıklamalarının devamında söz konusu destek ödemelerinin çiftçilerin Ziraat Bankası kartlarına doğrudan yükleneceğini dile getirdi. Çetindağ, “Mazot ve gübre desteği Ziraat Bankası kartına ayni olarak yüklenecek, nakdi olarak kullanılmasına izin verilmeyecek. Üreticilerimiz o kartı kullanarak gidecek mazot ve gübreyle ilgili alışverişini yapacak. Bakanlığımızın aldığı bu kararı yerinde buluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °