Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Çiçekpınar’dan kahraman ordumuza dualarla destek

Çiçekpınar’dan kahraman ordumuza dualarla destek

GÜNDEM 10.02.2018 07:47:00 0
Çiçekpınar’dan kahraman ordumuza dualarla destek
Şarkikaraağaç’ın Çiçekpınar Kasabası’nda belediye tarafından Suriye Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı yürüten kahraman ordumuza manevi destek sağlamak amacıyla bir program düzenlendi. Cuma namazı çıkışı düzenlenen programda Kur’an Tilaveti, helva ikramı ve şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı yer aldı. Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Açar, harekâtta yüzde 75 yerli silah kullanılmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla Suriye Afrin’de PKK/PYD/YPG’li teröristlere karşı başlattığı Zeytin Dalı operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Şarkikaraağaç İlçesi’nin Çiçekpınar beldesinde kahraman ordumuza manevi destek vermek amacıyla dün bir program düzenlendi. Cuma namazının ardından düzenlenen programa Şarkikaraağaç Kaymakamı Sertaç Kırçuval, Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Açar, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
AÇAR: GURUR DUYUYORUZ
Programın açış konuşmasını yapan Çiçekpınar Belediye Başkanı Derviş Açar, “Bugün harekatın 21.günü. Orada omuz omuza savaşan ve paçavrayı indirip Türk Bayrağını asan değerli komutanlarımız, değerli askerlerimiz, değerli emniyet güçlerimiz elbette ki bizlerin de manevi güçlerini istemektedirler. Sizlerin katılımıyla bunlara maddi ve manevi olsun diyerek böyle bir organizasyonu yapmış bulunmaktayız. Heyecanlanmamak elde değil. Çünkü yüzde 75’ini kendi ürettiğimiz silahlarla mücadele eden Türk askerlerimiz, kendi üretmiş olduğumuz uçağımızla yere 20 santim yaklaşık mağaraya top atabiliyorsa ne mutlu askerimize. Biz bunlarla gurur duyuyoruz” dedi.
KIRÇUVAL: DUALARIMIZLA DESTEK VERMELİYİZ
Şarkikaraağaç Kaymakamı Sertaç Kırçuval da Mehmetçiğin sınır dışındaki operasyonu milletimizi, ezanımızı ve bayrağımızı korumak için yaptığını ifade ederek, “Cuma namazına müteakip Çiçekpınar Belediyesi’nin organize ettiği sınır dışında toprağı, bayrağı, ezanı, bizleri korumak, müdafaa için bir operasyon gerçekleştiren kolluk kuvvetlerimize, ordumuza manevi olarak destek olmak için bir aradayız. Biz liderin, bir komutanın, bir amirin verdiği karara itaat etmenin, mücadele süresince olabildiğinde buna destek vermenin dinimizdeki yerini, önemini tarihteki çeşitli olaylarla anlattık. Bizim devlet olarak milletimizden beklediğimiz Mehmetçiğimizin Afrin’de gerçekleştirdiği operasyona dualarınızla destek vermeniz, bu operasyon hakkında olumsuz bir algı üretmeye, operasyonu farklı şekilde göstermeye çalışanlara fırsat vermemenizdir. İnşallah tarihte nice devletler kuran devletimiz, bu albayrağı devamlı göklerde dalgalandıracaktır. İnşallah bu topraklarda ezanlar dinmeyecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Kur’an- Kerim tilaveti gerçekleştirilerek, şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Daha sonra da vatandaşlara helva ikramında bulunuldu.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °