Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Çiçekçiler, Sevgililer Günü’nü Bekliyor: Tek Gülün Fiyatı 150 TL

Çiçekçiler, Sevgililer Günü’nü Bekliyor: Tek Gülün Fiyatı 150 TL

ISPARTA 12.02.2024 11:17:00 0
Çiçekçiler, Sevgililer Günü’nü Bekliyor:  Tek Gülün Fiyatı 150 TL

Sevgililer Günü’ne kısa bir süre kala çiçekçiler, her müşterinin ihtiyacına yanıt verebilecek şekilde hazırlığa koyuldu. Ancak eşini, sevgilisini, nişanlısını gül ile selamlamak isteyenin cebi biraz yanacak. Çünkü tek gülün fiyatı 150 lira.

Çiçekçi esnafı, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlıklarını yoğunlaştırırken, her zaman olduğu gibi bu yıl da en çok ilgiyi kırmızı güllerin görmesi bekleniyor.

Çiçekçinin kapısından içeriye girenlerin ihtiyacını karşılayabilmek üzere bu güne özel ülke içinde 40 TIR çiçeğin sevkiyatı yapıldı. 

“BU ÖZEL GÜNDE EN 

ÇOK GÜL TERCİH EDİLİYOR” 

Bu dönemde, başta gül olmak üzere özellikle orkide, karanfil ve kazablankanın tercih ediliyor. Fakat Sevgililer Günü’nde gülün yer her zaman farklı ve genellikle gül tercih ediliyor. Bunun da anlamı sevgi, aşk. Özellikle kırmızı gül, o güne mahsus yoğun ilgi görüyor. Gülün diğer renklerine de talep var. Mesela pembe gül, ‘gönlüm sende’, sarı gül ‘sıcak sevgi’ anlamına geliyor.

“50 LİRAYA DA GÜL 

VAR 150 LİRAYA DA”

Dükkanlarda 50 liradan 300 liraya kadar çiçek bulunabiliyor. Aralık 2023’te tek gülün fiyatı kalitesine göre 70 ile 150 lira arasındaydı. İnternet üzerinden sipariş yerine kendilerinin tercih edilmesini öneren çiçekçiler, “Tazelik, dayanıklılık ve uygun fiyat açısından çiçek çiçekçiden alınmalı. 

“ÇİÇEK, ÇİÇEKCİDEN ALINIR” 

Özel günlerde internet üzerinden yapılan siparişlere ilişkin çok şikayet alıyoruz. Özellikle internetten verilen siparişlerde ürün istenilen saatte adrese ulaşmayabiliyor. Bu durumda mağduriyet yaşanıyor ancak esnaf ürünü istenilen saatte ve kalitede adresine ulaştırıyor” ifadelerini kullandı.

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °