Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP’nin Parti Meclisine Girdiler; CHP PM’de İki Ispartalı

CHP’nin Parti Meclisine Girdiler; CHP PM’de İki Ispartalı

ISPARTA 6.11.2023 20:55:00 0
CHP’nin Parti Meclisine Girdiler;  CHP  PM’de İki Ispartalı

CHP’nin Genel Başkan Yardımcılığı konusunda ismi geçen Isparta Milletvekili Yalım Halıcı partinin dün yapılan kurultayındaki seçimlerde Parti Meclisi’ne girdi. Halıcı ile birlikte CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Taşer de Parti Meclisine girmeyi başardı. Böylece, CHP’nin Parti Meclisinde iki Ispartalı isim yer almış oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkan değişiminin ardından partinin omurga kadrosu Parti Meclisi’nin (PM) seçimleri yapıldı. Eski Isparta İl Başkanı ve hali hazırda CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı’nın ismi anahtar listedeydi ve seçilmek için yeterli oyu alarak PM’ye seçildi.  

CHP ISPARTA İL ÖRGÜTÜ AYLAR ÖNCESİNDEN

ÖZEL’İN YANINDA OLDUĞUNU DEKLARE ETTİ 

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki değişim, Isparta’ya da uzandı. Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İle Özgür Özel’in yarıştığı seçimler ana muhalefetin yeni liderini belirledi. CHP’de Özgür Özel 8’nci Genel Başkan oldu. Başından beri değişim isteyen Isparta örgütü ve Isparta Milletvekili Yalım Halıcı, Özgür Özel’in safında yer aldı. 

ÖZGÜR ÖZEL’İN ANAHTAR 

LİSTESİNDE YER ALIYORDU 

Bu değişimle birlikte Isparta’ya da önemli görev düştü. Partinin Milletvekili Yalım Halıcı, Özgür Özel’in anahtar listesinde PM’yi aday gösterildi. Sabah saatlerinde başlayan seçimler tamamlandı. Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu ile Bilim Kültür ve Yönetim Kurulu seçildi. 

CHP PM’DE İKİ ISPARTALI 

Buna göre 70 kişilik PM’ye 308 kişi aday oldu. Çarşaf liste (üyelerin istediği adaya oy verme) yöntemiyle yapılan seçimlerde CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı da seçilmek için delegeden yeterli oyu aldı ve 70 kişilik Parti Meclisi’ne girdi. Ayrıca, Milletvekili Yalım Halıcı’nın yanı sıra CHP Isparta İl Örgütünde yer alan ve aynı zamanda Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Canan Taşer de Parti Meclisine girmeyi başardı. Böylece, CHP’nin Parti Meclisinde iki Ispartalı isim yer almış oldu

MKYK BELİRLENECEK

Parti Meclisi ilk toplantısında, partinin as kadrosu olan Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK)’nun üyelerini belirleyecek.


Anahtar Kelimeler: Parti Meclisine Girdiler; Ispartalı
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °