Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP’li Halıcı TOBB Lisesindeki Mobbingi Meclise Taşıdı

CHP’li Halıcı TOBB Lisesindeki Mobbingi Meclise Taşıdı

ISPARTA 15.07.2023 18:17:00 0
CHP’li Halıcı  TOBB Lisesindeki Mobbingi Meclise  Taşıdı

Isparta TOBB Lisesinde idarecilerin öğretmenlere baskı uyguladığı ve usulsüz alım satım yaptıkları iddia edildi. CHP konuyu Meclise taşıdı. 

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Önergesinde Isparta’nın gözde eğitim kurumları arasında sayılan T.O.B.B Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul idaresi ile ilgili mobbing ve usulsüz alım-satım yapıldığı iddialarının gündeme geldiğini ifade eden CHP’li Halıcı “Konuyla ilgili olarak Eğitim İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Mehmet Akif Nalbant da tepki göstermiş ve  Eğitim-İş, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığına şikayette bulunmuştur. Yaşananların ardından bakanlık iddiaları araştırmaya başlamış ve müfettişler tarafından soruşturma başlatılmıştır” dedi. 

Yine başka bir iddiaya göre okulda idarecilerin, Eğitim İş Sendikası üyelerine ve kendileri gibi düşünmeyenlere ayrımcılık, dışlama, yok sayma gibi davranışlarda bulunduklarını söyleyen Halıcı “Sistematik ve organize şekilde öğretmenlerin baskı altına alınmaya çalışıldığı aktarılmıştır” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde; 

– Bahsi geçen mobbing iddiaları doğru mudur? Doğruysa öğretmenlere bu baskıyı uygulayan idareciler kimlerdir? Hangi tarihten bu yana bu idareciler görevdedir? Konuyla ilgili olarak tarafınıza ve ilgili kurumlara gelen şikayet sayısı kaçtır? Bunların içerikleri nelerdir? 

- Bakanlık olarak yürüttüğünüz araştırma ve soruşturma hangi aşamadadır? Bugüne kadar yapılan soruşturmada elde edilen bilgi, belge ve bulgular nelerdir? 

– Okul idaresinin usulsüz alım satım yaptığı doğru mudur? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede yapılan alım sayısı kaçtır? Bunlar nelerdir? Bahsi geçen alımlar nasıl ve kimler tarafından yapılmıştır? Bunların bedelleri ne kadardır? 

– Okul idaresinin sendikal ayrım yapmasına, bununla ilgili olarak organize biçimde öğretmenlerin baskı altına alınmasına neden müsaade edilmiştir? Bugüne kadar bu idare ve anlayışıyla neden devam edilmiştir? 

– Okullarda ve eğitim kurumlarımızda Anayasal bir hak olan sendikal hakların özgürce uygulanması; öğretmenlerin mobbinge uğramaması ve şeffaf bir idarecilik sergilenmesi adına ne tür çalışmalar yapmaktasınız veya yapmayı düşünmektesiniz?

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °