Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP Tokmacıklının İsyanı İçin; CHP Harekete Geçti

CHP Tokmacıklının İsyanı İçin; CHP Harekete Geçti

ISPARTA 13.09.2023 23:55:00 0
CHP Tokmacıklının İsyanı İçin;  CHP Harekete Geçti

Isparta’nın Yalvaç ilçesine bağlı Tokmacık Köyünde geçtiğimiz hafta aniden bastıran sağanak yağış sonrası sel oluştu. Dağdan inen sel suları köydeki sokaklara indi. Evler, tarlalar sular altında kaldı.

Yalvaç ilçesine bağlı Tokmacık Köyü’nde geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli yağışlar sonucu yollar sular altında kaldı ve ulaşım sıkıntısı başladı.

Yaşanan sel sonrası bazı köylülerin saman balyaları ve buğdayları zarar gördü. CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı yaşanan felaketle ilgili konuştu. 

Halıcı “Köylülerimiz haklı olarak isyan ediyor. Uzun yıllardır buraya taşkın koruma yapılması gerekiyordu. Ancak halen harekete geçilmiş değil. Başta Tokmacık olmak üzere sel tehlikesiyle karşı karşıya olan bütün köy ve yerleşim birimlerimizde önlem alınması gerekiyor. DSİ bunu planlarına koymuştu ancak aradan geçen zamanda halen harekete geçmedi. Konuyu Meclis Gündemine de taşıyacağım” dedi. 

Yalım Halıcı, açıklamasında Tokmacık Köyünün nüfusunun 3’te 2’sinin göç ettiğini belirterek “Tüm köylerimizin 15 yıllık nüfus kaybı %35 civarındayken, %65’lik oranıyla Tokmacık Köyümüz, Yalvaç’ın en çok göç veren köyü durumunda. Oysa yerinde kalkınmayla köylüyü korumak, üretim süreçlerini maddi ve manevi olarak desteklemek gerekirken yaşanan zamlar ve tarımsal desteklerin yetersizliği insanlarımızı çaresiz bıraktı. Bu sorunları çözmez; köylülerimizi yerinde kalkındırmaz ve planlı tarımla üretimi artırmazsak ülkece çok daha zor günler yaşayacağız. İktidar ve yerel yönetimler biran önce felaketlere karşı gerekli tedbirleri almalı” ifadelerini kullandı. 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °