Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı’dan; Tüm Emekliler Derneği’ne Ziyaret

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı’dan; Tüm Emekliler Derneği’ne Ziyaret

ISPARTA 13.08.2023 13:47:00 0
CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı’dan;  Tüm Emekliler Derneği’ne  Ziyaret

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden CHP Isparta Milletvekili H. Yalım Halıcı, iktidarın emeklileri adeta ölüme terk ettiğini belirterek; “Emeklilerin mağduriyetini kimse görmezden gelemez” dedi.

MİLLETVEKİLİ HALICI’DAN

TÜM EMEKLİLERE ZİYARET

CHP Isparta Milletvekili H. Yalım Halıcı, Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesini ziyaret etti. Dernek Başkanı Hayati Yıldız ve yönetim kurulu tarafından karşılanan Halıcı, Temmuz ayında emeklilere verilen % 25 zammın enflasyon ve hayat pahalılığının çok altında kaldığını ve emeklinin perişan bir şekilde yaşadığını dile getirerek şunları söyledi. 

“EMEKLİLERİN 

MAĞDURİYETİ 

GİDERİLMELİDİR” 

'Memurlara verilen artış ve seyyanen zam sonrasında Emekliye de aynı oranda zam verilmesi ve seyyanen ücretlerinde artış yapılmasını istedik, önerge verdik, mecliste günlerce konuştuk ama nafile. Bu ülkede emekliyi yok sayan adeta ölüme terk eden bir anlayışla karşı karşıyayız. 7.500 TL maaş alan emeklinin kök maaşına yapılan zamla aynı parayı almaya devam eden yaklaşık 9 milyon emekli, dul ve yetimin mağdur edildiğini hiç kimse görmemezlikten gelemez. 

“CHP OLARAK MECLİS AÇILIR AÇILMAZ 

KONUYU GÜNDEME GETİRECEĞİZ” 

85 Milyonluk Türkiye'de nüfusun % 80'ni açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor, tabi buna yaşamak denirse. Ekim ayında meclisin açılması ile birlikte bir kez daha emeklilerin mağduriyetini meclise taşıyacağız ve gündeme getireceğiz' dedi.

BAŞKAN YILDIZ’DAN TEŞEKKÜR 

Ziyarette bir konuşma yapan Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız da, ziyaretlerinden dolayı CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı’ya teşekkürlerini sundu. 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °