Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı; Isparta’da Engelliye Şiddeti Meclise Taşıdı

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı; Isparta’da Engelliye Şiddeti Meclise Taşıdı

ISPARTA 21.09.2023 13:50:00 0
CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı;  Isparta’da  Engelliye Şiddeti  Meclise Taşıdı

Isparta’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı bakım merkezinde kalanlara şiddet uygulandığı iddia edildi. CHP konuyu TBMM Gündemine taşıdı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yanıtlanması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı “Isparta Uluborlu’da bulunan İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlara kötü muamele yapılmakta mıdır? Bu iddialar doğruysa konuyla ilgili olarak ne zaman idari ve hukuki süreci başlatacaksınız?” diye sordu. 

Önergesinde, Isparta Uluborlu’da bulunan İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 47 yaşındaki engelli Orhan Kaya’nın, kötü muamele gördüğünü ifade ettiğini belirten Halıcı “Başka bir seçeneği olmadığı için bir yıldır kurumda kaldığını belirten Orhan Kaya, kalanlardan bir vatandaşın odasında dövüldüğünü, polisin geldiğini ancak kamera kayıtların silindiğini iddia etmiştir” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Yalım Halıcı’nın önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Isparta Uluborlu’da bulunan İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalanlara kötü muamele yapılmakta mıdır? Bu iddialar doğruysa konuyla ilgili olarak ne zaman idari ve hukuki süreci başlatacaksınız?

- Bakanlık olarak sorumluların tespiti ve cezalandırılmasına ilişkin idari soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa bunun gerekçesi nedir? 

– Bakım merkezinde kimlerin kalanlara kötü muamele yaptığına ilişkin çalışma yapılmış mıdır? Konuyla ilgili olarak önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede; tarafınıza ve ilgili kurumlara şikayette bulunulmuş mudur? Varsa bunların tarihleri ve içerikleri nelerdir? 

– Bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin denetlenmesi ne sıklıklarla kimler tarafından yapılmaktadır? 

– İnsani koşullarda ve ilgili mevzuat çerçevesinde bakım yapılması için bu merkezlerle ilgili ne tür çalışmalar yapmaktasınız? 

- İbrahim Etem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürünün üç akrabasının aynı merkezde çalıştığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu kişiler hangi sınav, uzmanlık ve liyakat esaslarına göre işe başlamıştır? 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °