Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı; Bağımsızlık İrademizi Gazilerimizden Alıyoruz

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı; Bağımsızlık İrademizi Gazilerimizden Alıyoruz

ISPARTA 19.09.2023 16:52:00 0
CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı;  Bağımsızlık İrademizi  Gazilerimizden Alıyoruz

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı, büyük bedeller ödenerek kazanılan vatan topraklarının, bizlere şehitlerin ve gazilerin emaneti olduğunu ifade ederek “Bu ülkeye ve topraklara sahip çıkmak ve Çağdaş, Laik Cumhuriyeti korumak en büyük görevdir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bağımsız ve özgür yaşama kararlılığından asla ödün vermedi. Onlar, ülkemiz için canlarından dahi vazgeçti. Hakları asla ödenemez” ifadelerini kullandı. 

Halıcı, açıklamasında Türk Milletini güçlü yapan iradenin birlik, bağımsızlık ve onurlu bir yaşam olduğunu söyledi. Halıcı, bu irade gücünün şehit ve gazilerden geldiğini söyledi. 

CHP’li Vekil, Kurtuluş Savaşı’nın Yüce Atatürk önderliğinde eşi görülmemiş bir savaşımla kazanıldığını belirterek “Ülkemiz, bu hayati savaşın, bir halkın kurtarılması mücadelesinin kazanılması sürecinde Atatürk'ün çevresinde kenetlenmiş, ona güvenmiş ve inanmıştı. Bizler hala Mustafa Kemal Atatürk etrafında kenetlenerek bağımsız ve Laik bir Türkiye hayalimiz için yürümeye, çalışmaya ve mücadele etmeye devam ediyoruz. Aramızdan ayrılmış olan gazilerimiz ve şehitlerimizin hatırası önünde saygıyla eğiliyor, onları saygı ve minnetle anıyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

 

 

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °