Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı; Isparta’daki Paravan Liseleri Meclise Taşıdı

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı; Isparta’daki Paravan Liseleri Meclise Taşıdı

ISPARTA 18.08.2023 16:19:00 0
CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı;  Isparta’daki  Paravan Liseleri  Meclise Taşıdı

Eğitim – İş tarafından Isparta T.O.B.B. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu ve Isparta ve Burdur İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında usulsüz alışveriş yapıldığı iddia edildi. CHP konuyu TBMM Gündemine taşıdı. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı “Bahsi geçen bu liselerin ihalelerden kaçmak için paravan olarak kullanılmaya başlandığı ifade edilmektedir. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, daha önce mobbing iddialarıyla gündeme gelmişti” dedi.

Önergesinde, Isparta ve Burdur Milli Eğitim müdürlüklerinin, Kamu İhale Kanunu’nun 19 ve 20. maddeleri gereğince açık ihale usulüyle gerçekleşmesi gereken alımlar için kanundaki tek istisna olan döner sermayeli ve üretim yapan okullarda üretilen ürünleri ‘doğrudan temin’ yoluyla alındığını belirten Halıcı “Isparta ve Burdur milli eğitim müdürlükleri de bu kanuni boşluktan faydalanarak, ürünleri ihalesiz biçimde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden almaktadır. Okulda bulunan Kimya Teknolojileri bölümüne ait döner sermaye işletmesi; yasal olarak sadece çamaşır suyu, yüzey temizleyici ve cam sil üretebildiği halde milli eğitim müdürlüklerine yapılan satış listesinde antibaktariyel sıvı sabun, termometre, bulaşık deterjanı, temizlik bezi, çöp kutusu gibi malzemeler yer almaktadır” ifadelerini kullandı. 

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Konuyla ilgili olarak bugüne kadar bakanlık olarak müfettiş görevlendirilmiş midir? Yapılan idari ve hukuki soruşturmalar ne aşamadadır? 

– Meslek Liselerini ticari işletme gibi görerek kar amacıyla hareket eden bu ve benzeri yöneticileri görevden almayı düşünüyor musunuz? 

– Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar geçen sürede; son beş yılda Isparta’da bulunan Meslek Okulları üzerinden doğrudan temin üzerinden gerçekleşen alımlar nedir? Bu alımların içerikleri nelerdir? Bahse konu olan bu alımlar ne şekilde ve kimler tarafından yapılmıştır? Bunların tutarı ne kadardır?”

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °