Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız; Isparta’ya Zenginlik Ve Üretim Vadediyoruz

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız; Isparta’ya Zenginlik Ve Üretim Vadediyoruz

ISPARTA 18.04.2023 17:25:00 0
CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız; Isparta’ya  Zenginlik Ve  Üretim Vadediyoruz

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, Türkiye genelinde ve Isparta’da büyük bir üretim hareketi başlatacaklarını söyleyerek, “Biz Isparta’ya zenginlik ve üretim vadediyoruz. Toplumun her kesimine huzur vadediyoruz. Gençlerimize güvenli bir gelecek vadediyoruz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, sahada yürüttükleri çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Yıldız, hükümetin yanlış ekonomi, tarım, eğitim ve sağlık politikaları sebebiyle Isparta’nın her geçen gün fakirleştiğini kaydederek hizmetlere ulaşımda ciddi sorunların yaşandığını kaydetti. 

Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, “Isparta’dan 3 milletvekili ve onca belediye başkanını çıkaran AKP yönetimi Isparta’yı fakirleştirmekten, hizmetlerden yoksun bırakmaktan başka ne yapmıştır?” diye sordu. 

ÇİFTÇİMİZ MUTSUZ – ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK 

Yanlış tarım politikaları sebebiyle üreticinin zor günler yaşadığını kaydeden Yıldız, “Elma üreticisinin yüzü gülmüyor, gül üreticisinin yüzü gülmüyor, hayvancılık bitme noktasına gelmiş. Kapalı sulama sistemlerine geçmekte geç kalındığı için tarımsal sulamada sorunlar ciddi boyutlara ulaşmış. Köylerimizde tarım kooperatifleri sadece elektrik borçları yüzünden bile büyük bir çıkmazın içerisine girmiş. Tarımın bütün bileşenleri mutsuz” dedi. 

ESNAFIMIZ MUTSUZ – ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLECEK

Yıldız, “Sadece tarım mı? Yanlış ekonomi politikaları yüzünden esnafın yüzü gülmüyor. Esnafımızı ziyaret ediyoruz. Siftah yapmadan kepengini kapatan esnaf evine ekmek götürememekten yakınıyor. Kredi borçları, kira borçları altında eziliyor. Esnaf mutsuz” diye konuştu. 

EĞİTİM VE SAĞLIK ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ 

Isparta’nın eğitim ve sağlıkta her geçen gün kan kaybettiğini söyleyen Hatice Yıldız, “Isparta eğitimde kan kaybediyor. 2023 yılında hala taşımalı eğitimin çilesini çekiyor çocuklarımız. Aileler çocuklarımızın beslenme çantalarına bir şey koyamamanın mahcubiyetini yaşıyor. Çocuklarımız nitelikli bir eğitim alamadan okullarını bitiyorlar. Sağlıkta randevu çilesi, eczanede ilaç çilesi, tetkiklerde aylar sonra gelen sıra çilesine Isparta mahkum ediliyor” dedi. 

Zor günlerin geride kalacağını kaydeden Yıldız, “Bu çileli günler, bu kara günler geride kalacak. Çok az kaldı. 15 Mayıs’ta güneşli güzel günlere uyanacağız. İktidarımızın ilk 100 gününde birçok kronik sorunu çözeceğiz. Bütün Isparta’ya CHP’ye ve bizlere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Bora Tüfekli)


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °