Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız Aydınlanma Meşalesini Yeniden Yakacağız

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız Aydınlanma Meşalesini Yeniden Yakacağız

ISPARTA 17.04.2023 18:04:00 0
CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız Aydınlanma  Meşalesini  Yeniden  Yakacağız

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 83. kuruluş yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Yıldız, “Söz veriyoruz, güzel ülkemiz bir kez daha o bahara erişecek. Anadolu toprakları yeniden bağrında eğitim fidanları yetiştirecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 83. Yıldönümü sebebiyle yayınladığı mesajında “Köy Enstitüleri 17 Nisan 1940 yılında cehaleti ortadan kaldırmak için Atatürk’ün “Cumhuriyeti köylere götürmeliyiz.” düşüncesinden yola çıkılarak açıldı.

Köy Enstitüleri “eğitim içinde üretim, üretim içinde eğitim” ilkesi için mücadele etmiştir. Cumhuriyetin ilkelerini, değerlerini en iyi biçimde uygulamaya geçirmiştir. Fikri hür, vicdanını hür, irfanı hür nesiller yetiştirmiştir.

Köy çocuklarının aydın, eğitimci, siyasetçi olmasının önünü açmıştır.

Cumhuriyetimizin aydınlanma meşalesi görevini üstlenen Köy Enstitülerinin kuruluşunun 83. yıl dönümünde söz veriyoruz; 83 yıl önce yakılan aydınlanma meşalesini yeniden yakacağız.

Köylerimiz yeniden okullarla, öğretmenlerle, öğrencilerle buluşacak. Söz veriyoruz, güzel ülkemiz bir kez daha o bahara erişecek. Anadolu toprakları yeniden bağrında eğitim fidanları yetiştirecek” dedi.

 

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °