Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Kaderleri Amirlerinin İki Dudağı Arasında

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Kaderleri Amirlerinin İki Dudağı Arasında

ISPARTA 12.11.2022 13:23:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı;  Kaderleri Amirlerinin İki Dudağı Arasında

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda uzman çavuşların gününü kutladı. Başkan Halıcı, uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Yalım Halıcı, “Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde 200 binin üzerinde uzman çavuş var. Ülkemizin her noktasında, Kuzey Irak’ta, Suriye’de ön saflarda kahramanca mücadele ediyorlar. Uzman çavuşlarımızın kaderlerinin, amirlerinin iki dudağı arasında olmaması gerekir.'' dedi.

Uzman çavuşların en önemli taleplerinin kadro ve mesleki güvence olduğunu söyleyen Başkan Halıcı, sözleşmeli memurlara kadro verilmesinin gündemde olduğu bu günlerde uzman erbaşlarımıza da kadro verilmesini bekliyoruz" dedi.

Uzman Çavuşlar Federasyon Şube Başkanı Muammer Yılmaz ile görüştüğünü ve şube başkanının hazırladığı dosyayı incelediğini belirten İl Başkanı Yalım Halıcı, "Uzman Çavuşlar Federasyonu geniş kapsamlı bir dosya hazırlamış, personellerin yaşadığı sorunlar ve talepler anlatılmış. Ne yazık ki bu talepler iktidar tarafından görmezden geliniyor.

Çeşitli hastalıklarından dolayı doksan günü geçen süre rapor kullanan uzman erbaşların sözleşmeleri feshediliyor.  Kanser olan uzman erbaş tedavi edilmesi gerekirken ,sözleşmesi feshediliyor. Bu nasıl bir kaos? Uzman çavuşlarımızın sivil memurluktan emekli edilerek uğramış oldukları mağduriyetin ve adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Ancak uzman çavuşlara kadro güvencesi verilmesi teklifimiz Cumhur ittifakının oylarıyla reddedildi. Bunu kabul etmiyoruz.” dedi.


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °