Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutluyoruz…

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Cumhuriyetimizin 100. Yılını Kutluyoruz…

ISPARTA 29.10.2023 09:17:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı;  Cumhuriyetimizin  100. Yılını  Kutluyoruz…

CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı'nın Cumhuriyetin 100. Yılı vesilesiyle yaptığı basın açıklaması: “Bir milletin esaretten kurtulup önce saltanata sonra da bütün Dünyaya egemenliğini ilan etmesinin adıdır Cumhuriyet.

Cumhuriyet; sadece bir rejim adı değil, aynı zamanda kadın erkek eşitliği, Laik eğitim, bilim toplumu, sanayileşme, demokrasi, tarımda kalkınma, onurlu dış politika, hukukun üstünlüğü, bireyin katılımı, özgür üniversite ve eşitlik demektir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı'yla işgalcilerden ve sömürüden; Cumhuriyet'le de karanlıktan kurtulmuştur. 

Cumhuriyetimizi anmak için iktidarın resmi kutlamalarına ihtiyacımız yok. Halk, kendi rejimini kutlamakta ve değerini her geçen gün daha da fazla anlamaktadır.

Başta gençler olmak üzere bütün yurtsever vatandaşlarımızla Cumhuriyetimizin 100. Yılına giriyoruz. Atatürk’ü sadece anma değil; anlama ve onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için en hızlı şekilde harekete geçme dönemindeyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu tek adam rejimi, yargının yok edilmesi, özgürlüklerin kaldırılması, sığınmacı adı altında yaşanan işgal, kadınlara yönelik saldırılar ve Laikliğin hedef alınması Cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerin karanlık adımlarıdır. Ancak biz gücümüzü başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyet fikrinden, idealinden ve halkın kendisinden almaktayız. Sakın korkmayın, karamsarlığa kapılmayın; biz kazanacağız…

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. Yılını en güçlü ve kararlı duygularımla kutluyor; bütün yurttaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.  

 

 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °