Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Atatürk Yüreklerimizde Yaşıyor

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Atatürk Yüreklerimizde Yaşıyor

ISPARTA 10.11.2022 15:01:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı;  Atatürk Yüreklerimizde Yaşıyor

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, aramızdan ayrılışının 84’üncü yılında saygıyla ve özlemle andıklarını belirterek; “O, Türkiye Cumhuriyeti kuran ve çağdaş medeniyet seviyesine çıkaran önderdir. Yüreklerimizde yaşıyor” dedi.

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 84’üncü yıldönümünde saygıyla ve özlemle anıldı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü ile ilgili ilk tören bugün saat 09.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında yapıldı.

ISPARTA CHP’DEN

ATATÜRK’Ü ANMA

PROGRAMI

Bu doğrultuda; bugün 10.00’da CHP Isparta İl Örgütü tarafından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Çelenk Sunma töreninin ardından Parti Binasında ayrıca Anma Töreni düzenlendi. Törene; CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı başta olmak üzere Merkez İlçe Başkanı, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, Kadın ve Gençlik Kolları ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

BAŞKAN HALICI; “O YERİ

DOLDURULAMAYAN

BÜYÜK BİR LİDERDİR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan törende bir konuşma yapan İl Başkanı Yalım Halıcı şunları söyledi; “Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı, Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, ilk ve ebedi Genel Başkanımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım 1938’de hayata veda ettiğinde; tüm Türkiye onu gözyaşları ile uğurladı. O umutsuz bir halka ışık olmakla kalmamış; Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyen garanti altına almıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa; kendini Türk halkına adamış dahi bir asker; ileri görüşlü bir devlet adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir.  Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözü ile kendisini Türkiye Cumhuriyetine adamış ve bu uğurda kendisini özgür, bağımsız ve çağdaş bir Türkiye için feda etmiştir. Kuruluşun ve kurtuluşun önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti ışığı zaferleri, devrimleri ve eserleri ile hiç sönmeden devam etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılın da da sönmeden devam edecekdir. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ ilkesiyle perçinlediği Cumhuriyet’imizi Demokrasi ile taçlandırmak önümüzdeki en önemli görevimizdir. Çünkü bizler Atatürk İlke ve Devrimlerinin öncülüğünde bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz. Bizler çalıştıkça, ürettikçe, Atatürk’ün ülkemizi, Cumhuriyet’imizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine bir adım daha yaklaşacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu ve gösterdiği Cumhuriyet, Kimsesizlerin Kimsesidir!’

“ATATÜRK’Ü HEM ANACAK

HEM ANLAYACAĞIZ”

 Bu fedakârlık bayrağını omuzlamak ve en güzel şekilde korumak bizlerin birincil vazifesidir. Mustafa Kemal Atatürk ‘millet egemenliği’ düşüyle, gençlik yıllarını savaş meydanlarında geçirmiş bir lider, bir deha ve bir bilge devlet adamıdır. 57 yıllık ömrüne nice mücadeleler ve zaferler sığdıran büyük önderin en büyük mirası ise şüphesiz, özgür ve bağımsız cumhuriyetimizdir. Kurduğu demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti, tüm mazlum milletler için umut ışığı olmuştur. Atatürk’ü anlamak ve gelecek nesillere anlatmak; sadece 10 Kasımlarda onu anmakla yapılacak bir iş değildir. Onun fikirlerini ve bizlere bıraktığı aziz hatırasını korumak demek; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anlamak demektir. Bu bağlamda Gazi Mustafa Kemal Paşa “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir.  Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu kâfidir” demiştir.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İKİNCİ

YÜZYILINI DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

Atatürkçü olmak demek doğucu olmak ya da batıcı olmak demek değildir. Atatürk; yaptığı tüm devrimlerde Türk Milletinin yapısına ve karakterine uygun devimler yapmıştır. İçinden geçtiğimiz bu günler de Atatürk ilkelerini ve devrimlerinin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyoruz. Atatürk’ün başlatmış olduğu kalkınma hareketi; tüm alanlarda kalkınmayı işaret etmektedir. Eminiz ki bu buhranlı günleri Türkiye Cumhuriyeti yara almadan atlatacaktır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK; aramızdan ayrılışının 84. yılında olduğu gibi, bundan sonra da inkılâpları ve fikirleri ile yol göstermeye devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağız. Türkiye Cumhuriyeti payidar oldukça Atatürk sevgisi ve inkılâpları da bizler için payidar kalacaktır. Paşam; bizlere emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyet’i daima payidar olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır.

“RAHMETLE ANIYORUZ”

Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 84’üncü yıl dönümünde aziz Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum; tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Programda daha sonra CHP'li yöneticiler tarafından Atatürk'ün hayatını anlatan sunumlar gerçekleştirildi. 

 


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °