Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol”dan; KYK Tepkisi!

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol”dan; KYK Tepkisi!

ISPARTA 31.12.2023 07:16:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol”dan;  KYK Tepkisi!

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Yalvaç KYK Yurdunda yaşanan zehirlenme olayında ihmaller zinciri yaşandığını belirterek; “Öğrencilerin sağlığı Allah’a emanet” dedi. 

Geçtiğimiz gün parti binasında düzenlenen basın toplantısında konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Şenol; “Yalvaç KYK yurdunda 270 tane öğrenci yemekten zehirlendi bugün hastanelerde tedavi altındalar. KYK da yaşanan şeyler Türkiye çapında artık çok olmaya başladı. Devletin denetimi altındaki yurtlarda, asansör faciaları yaşıyoruz, ölümler görüyoruz. 

Çocuklarımızın can güvenliği tehlike altında, bunlar yetmezmiş gibi geçen dönem Isparta KYK’sında da ve diğer KYK yurtlarında da yemeklerin kötü, gıdaların kalitesiz bayat ve zehirlemelere yol açacak şekilde niteliksiz odluğunu görüyoruz. Geçtiğimiz gün de yalvaç ilçemizde çok büyük sayıda öğrencimizin zehirlendiği haberi basına da düştü. 

Hiçbir şey olmamış gibi iktidarın millet vekilleri, koşturarak gidip sanki misafir gibi gidip dolaşıp geçmiş olsun dileklerini iletiyorlar, sorumluluk sahibi olan insanlar ya da kurumlar görevlerini yerine getirmek zorundalar, eğer getiremiyorlarsa da bunların teftişi soruşturması vardır. Gereği yapılmalıdır bu kaçıncı, ses çıkarmak gerekiyor bizde buradan kamuoyunun duyarlı olmasını ilgili kurumlarında olaylar yaşandıktan sonra değil, bu süreç yemek işleri ihaleler hangi şirketler kim nasıl alıyor, hangi fiyatla alıyor. Yani bütün bunların araştırılıp incelenmesi ve alınan gıdaların da denetlenmesi gerekiyor. Bu anlamda ilgilileri buradan uyarıyoruz” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °