Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’dan Emekli Zamlarına Sert Tepki; Bozdur Bozdur Harca!!

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’dan Emekli Zamlarına Sert Tepki; Bozdur Bozdur Harca!!

ISPARTA 18.01.2024 23:55:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’dan Emekli Zamlarına Sert Tepki;  Bozdur  Bozdur  Harca!!

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, önceki gün bizzat Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emekli maaş zamlarına sert tepki göstererek; “Müjde diye açıkladıkları zamlarla evin kirası bile ödenmiyor. Bozdur bozdur harca” dedi. 

BAŞKAN ŞENOL; “2024 

EMEKLİLERİMİZİN 

SEFALET YILI OLACAK”

Parti olarak her zaman emeklilerin yanında olduklarını ifade eden CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları emeklilerimiz için tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz’ dedi ve yüzde 5 ek bir zam yaptı bir lütuf gibi. Bu utanç verici bir durumdur. Bir de zam koşullarını zorladığını söyledi. Emeklilerin bir dakika bile dayanacak durumu, gücü, takati kalmadı.  

“UTANÇ VERİCİ BİR RAKAM” 

Bu ülkeye geldiklerinde en düşük emekli maaşı asgari ücretin 1,5 katıydı 2002’de, bugün neredeyse yarı oranında; bundan utanmayan, sıkılmadan erinmeyen bir iktidar var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak utanç duyuyoruz. En düşük emekli maaşı 10 bin lira. Acaba kendileri bu maaşla bir hafta bile geçinebilecekler mi? 

“EMEKLİLER BU MAAŞLA 

NASIL GEÇİNECEK?” 

Şuanda kiralar 10 bin lira, bir aylık Pazar alışverişi 3 bin lira, doğalgaz 2 bin lira elektrik ve su, çocukların giderleri derken bir ailenin aylık gideri en az 20 bin lira. Ancak, bunların verdiği 10 bin lira. Böyle rezalet bir durum olamaz. Emekli bu parayla nasıl geçinecek?

“EMEKLİ DERNEKLERİ NEREDE”

Buradan Emekli Derneklerine de seslenmek istiyorum. Bilindiği gibi Isparta’da iki emekli derneği var. Bu derneklerimiz emeklilere yapılan bu maaş zulmünü neden dile getirmiyorlar. Neden iktidara karşı haklarını aramıyor ve haykırmıyorlar. Artık onlar da seslerini çıkarmaları gerektiğini ve haklarını aramaları gerektiğini düşünüyorum” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °