Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’dan ‘5 Bin Liralık Emekli İkramiyes’ Tepkisi: Emekliler Sadaka Değil, İnsanca Yaşamak İstiyor

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’dan ‘5 Bin Liralık Emekli İkramiyes’ Tepkisi: Emekliler Sadaka Değil, İnsanca Yaşamak İstiyor

ISPARTA 11.10.2023 10:30:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol’dan ‘5 Bin Liralık Emekli İkramiyes’ Tepkisi:  Emekliler Sadaka  Değil, İnsanca  Yaşamak İstiyor

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını dair açıklamasına sert tepki göstererek; “Bu hem çalışan emeklilere büyük haksızlık oldu hem de emekliler sadaka değil, insanca yaşayabileceği hakkaniyetli bir ücret istiyor” dedi. 

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurmasının ardından bir açıklama yaptı. 

BAŞKAN ŞENOL; “AÇIKLANAN ÜCRET 

KABUL EDİLİR DEĞİL”

Emeklilerin Temmuz ayından bu yana mağdur edildiğinin altını çizen Başkan Vedat Şenol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Emekli demek, bir işte yıllarının emeğini vermiş ve sonunda emekli maaşını hak etmiş bir kişi demektir. Dolayısıyla, bu vatandaşlarımız ömrünün kalan kısmında rezil edilmeden rahat bir yaşam sürmeleri annelerinin ak sütü gibi helaldir. Ancak, görüyoruz ki, AKP iktidarı maalesef emeklilerimizi hem mağdur ediyor hem de hak ettikleri maaşı vermemektedir. Oysa emeklilerimiz rahat yaşayabileceği hakkaniyetli bir ücret istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki akşam emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapılacağını dair açıklaması emeklilere yapılan haksızlığı bir kez daha ortaya koymuştur. 

“BİR AN ÖNCE KANUN

MECLİSTEN GEÇİRİLMELİDİR”

En düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine çıkarmadan alacağınız pansuman tedbirler, bu sorunu çözmeye yetmez. Bu nedenle, meclis de açılmışken emekli maaşlarını artıracak kanun bir an önce görüşülerek meclisten geçirilmelidir” dedi. 

“EMEKLİLERİN HAKLARINI CHP KORUR” 

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, emeklilerin haklarını aramak için önümüzdeki günlerde emeklilerle birlikte eylem yapacaklarını sözlerine ekledi. 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °