Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol; AYM Baskı Altına Alınmaya Çalışılıyor

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol; AYM Baskı Altına Alınmaya Çalışılıyor

ISPARTA 10.12.2023 21:34:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol;  AYM Baskı Altına  Alınmaya Çalışılıyor

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Can Atalay’ın tahliye edilmemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM kararına uymaması sonrası başlayan tartışmalarına ilişkin tartışmalara dahil oldu. Başkan Şenol; “Ülkede hukuku üstün tutmaya çalışan AYM baskı altına alınmaya çalışılıyor” dedi. 

Geçtiğimiz günlerde parti binasında konu ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen Can Atalay’ın tahliye edilmemesi ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM kararına uymaması sonrası başlayan tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

BAŞKAN ŞENOL; “YARGITAY’IN VEYA BAŞKA BİR YARGI ORGANININ ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARINA UYMAMA İMTİYAZI YOKTUR”

Toplantıda konuşan İl Başkanı Vedat Şenol şunları söyledi; “Anayasa Mahkemesi kararına uyulmaması hukuk sisteminin işleyişine bir darbe niteliğindedir. Yargı organları Anayasa Mahkemesinin aldığı kararlara uymakla yükümlüdür. Anayasanın 153. Maddesi der ki ‘’Anayasa Mahkemesinin kararları kesindir, Anayasa Mahkemesi kararları resmi gazetede hemen yayınlanır ve yasama yürütme yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar’’ Bu madde açıkça göstermektedir ki Yargıtay’ın veya başka bir yargı organının Anayasa Mahkemesi kararlarına uymama imtiyazı yoktur. Anayasamızın 83. Maddesi milletvekili dokunulmazlığını, milletvekillerinin yasama faaliyetine katılmalarını temin için getirmiştir. 

“ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARLARINI 

TANIMAMAK, ASLINDA ANAYASA'YI TANIMAMAK DEMEKTİR”

Henüz yargılaması devam eden seçilmeye engel bir suçtan kesinleşmiş cezası bulunmayan Can Atalay’ın salınmaması dokunulmazlıkla ilgili anayasal korumanın kendisine tanınmaması anlamına gelmektedir. Hukuksuzluğun giderek arttığı ve her türlü yasal kılıfın hazırlandığı ortamda adaleti ve demokrasiyi savunan her bireyin buna karşı durması gerekmektedir. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin kesin kararını yok sayarak, bir yargı darbesi gerçekleştirmiştir. Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını tanımamak, aslında Anayasa'yı tanımamak demektir. 

“HUKUKSUZLUKLARA VE ADALETSİZLİKLERE 

KARŞI SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bu nedenle, bu haksızlıklara, hukuksuzluklara ve adaletsizliklere karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yargıtay'ın bu kararının, AKP'nin bir anayasa değişikliği hazırlığı içinde olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bu millete nefes aldırmayacak, baskıcı ve her türlü özgürlüğü ayaklar altına alan bir anayasa hayal ettikleri açıkça ortadadır" dedi. "Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sarayın kirli planlarına geçit vermeyeceğimizi ve hukuk devletinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. Önümüzdeki süreçte, saray kanunlarına ve yargı darbelerine karşı mücadelemizi her geçen gün daha da büyütecek ve aydınlık bir Türkiye'yi hep beraber yaratacağız" şeklinde konuştu.


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °