Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver’den; O Saldırı’ya Sert Tepki

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver’den; O Saldırı’ya Sert Tepki

ISPARTA 23.04.2023 10:21:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver’den;  O Saldırı’ya  Sert Tepki

CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver, Ramazan Bayramı ziyaretleri kapsamında, 6 Şubat depremlerinin vurduğu Adıyaman’da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir mezarlık ziyareti sırasında saldırı girişimine sert tepki gösterdi. 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Dilaver; “Olay, Kılıçdaroğlu'nun Samsat yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ni ziyareti sonrasında yaşandı. Heyetin türbeden çıkışı sırasında bir kişi Kılıçdaroğlu'nun yanına gelmeye çalışarak, "Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum" ifadeleriyle sözlü tacizde bulunurken, fiziksel saldırı girişimi de yaşandı

Medyascope tarafındans servis edilen görüntülerde, alanda bulunan bazı kişilerin Kılıçdaroğlu'nun korumalarına saldırmaya çalıştığı görüldü. 

Mezarlıkta imam eşliğinde dua okunurken ortaya atılan kimliği belirsiz bir kişi Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak, “O Fatiha okumayı bilmiyor ki, neden okutuyorsun” sözleriyle imama çıkışmıştı. Çevredekilerin ‘tepki gösterdiği kişi, daha sonra alandan uzaklaştırdı. 

Ramazan Bayramının güzelliğini yaşadığımız bu günlerde, sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan provokasyonu kınıyoruz. Böyle bir tutum ve davranışın ne dinimize ne de Türkiye Cumhuriyeti’nin kardeşlik duygusuna yakışmadığını biliyoruz. Maalesef bu olay, bizzat siyasi iktidarın ülkemizi kutuplaştırması ve zehirli dilinin bir örneğidir. Bizler Türkiye Cumhuriyetinin kucaklaşmasını isteyen insanlarız. İşte bu sebeple 15 Mayıs sabahında, ülkemize yeniden barış ve huzur ortamını geri getireceğiz. Sayın Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği gibi, bizler 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağız. Ülkemizde kutuplaştırma ve zehirli siyaset dilini istemiyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeden tüm vatandaşlarımızla birlikte bunu başaracağız ve birleşe birleşe kazanacağız” dedi. 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °