Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Şenol’dan Kurultay Değerlendirmesi; İstanbul’dan Sonra Isparta Geliyor

CHP Isparta İl Başkanı Şenol’dan Kurultay Değerlendirmesi; İstanbul’dan Sonra Isparta Geliyor

ISPARTA 7.11.2023 22:01:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Şenol’dan Kurultay Değerlendirmesi;  İstanbul’dan Sonra Isparta Geliyor

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, 38. Olağan Kurultayında tam istedikleri sonuçlar alındığını belirterek; “Bizler zaten değişimden yanaydık ve değişimcilerin adayı Özgür Özel kazandı. Parti Meclisine Isparta’dan iki arkadaşımız girdi. Bu Isparta CHP tarihinde bir ilktir. Isparta olarak PM’ye en fazla üye sokan İstanbul’dan sonra ikinci şehiriz” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Partinin geçtiğimiz hafta sonu yapılan 38. Olağan Kurultayı'na dair değerlendirmelerde bulundu. 

BAŞKAN ŞENOL; “DEMOKRASİ ŞÖLENİNİN NASIL

YAPILDIĞINI TÜM TÜRKİYE'YE GÖSTERDİK”

Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir sürece başladıklarını belirten Başkan Şenol, Yerel seçimlerde Türkiye genelinde büyükşehir, il ve ilçelerde iddialı olduklarını ve Isparta’yı da kazanacaklarını söyledi. Başkan Şenol değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi; “İki adaylı gerçekleşen kurultayda demokrasi şöleninin nasıl yapıldığını tüm Türkiye'ye gösterdik. Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük iki eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100'üncü yılında gerçekleşen kurultayda Isparta il örgütü olarak da tüm delegelerimiz özgür bir şekilde oylarını kullandılar. Kimse kimseye müdahale etmedi. Çünkü delegeleri belirlerken örgütün iradesini yansıttık. İlçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, gençlerimiz başta olmak üzere örgütümüzü temsil eden isimleri delege olarak belirledik. 

“ISPARTA CHP OLARAK PM’YE İKİ 

ÜYE BİRDEN SOKARAK TARİH YAZDIK” 

İlk olarak Parti Meclisi seçimlerinde değinen Başkan Şenol, parti meclisi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Parti Meclisi’nde ilimizden yani Isparta’dan iki isim yer aldı. Milletvekilimiz Hikmet Yalım Halıcı ve aynı zamanda Gençlik Kolları MYK üyesi olan Canan Taşer arkadaşlarımız Parti Meclisine girmeyi başarmışlardır. Aslında Isparta olarak PM’ye iki üye birden sokmuş olmamız bizim büyük bir başarıdır ve Isparta CHP’de bir ilktir. Bu konuda tarih yazdığımızı söyleyebilirim” dedi. 

“PARTİMİZDE ÖRGÜTÜN 

İRADESİ SANDIĞA YANSIDI” 

Kurultayda örgütün iradesinin sandığa yansıdığını vurgulayan Başkan Şenol, konuşmasının devamında; “Artık kurultay geride kaldı. Önümüze bakmalıyız. Zira, ülkenin gerçek sorunları dağ gibi birikti. Hükümet bu sorunları çözmeye çalışacağına sadece CHP'yi konuştu. Artık gerçek gündeme odaklanılmalı. İnsanların geçim sorunu var. Isparta’nın çözülmeyen sorunları var. Gerçek gündem bu. Bunları konuşmalıyız" dedi.

“YENİ BİR SÜRECİ HEP 

BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in liderliğinde yeni bir sürece başladıklarını söyleyen Başkan Vedat Şenol; “Yerel seçimlerde Türkiye genelinde büyükşehir, il ve ilçelerde iddialıyız. Yeni stratejilerle, yeni yaklaşımlarla vatandaşa dokunmayı, sorunlarına çözüm bulup uygulamaya koymayı sürdüreceğiz. Kurultay’daki değişimle vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi'nden şimdi daha çok umutlu. Örgüt olarak bizler de hazırız. Yeni bir süreci hep birlikte inşa edeceğiz.

“YERELDE DE KAZANACAĞIZ” 

Önce yerelde sonra Türkiye genelinde iktidara gelecek ve hep birlikte güzel günler göreceğiz. Parti olarak bize düşen de vatandaşın isteğini gerçekleştirmektir. 2024 yılında Isparta’nın sosyal belediyecilikle tanıştığını göreceksiniz” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °