Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

CHP Isparta İl Başkanı Dilaver: Gün Birlik Olma Günüdür

CHP Isparta İl Başkanı Dilaver: Gün Birlik Olma Günüdür

ISPARTA 8.02.2023 14:29:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Dilaver:  Gün Birlik Olma Günüdür

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7, Elbistan ilçesinde ise 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. 10 kentte hasara neden olan depremler sonrasında binalar çöktü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Deprem sonrası açıklama yapan CHP Isparta İl Başkanı Tansel Dilaver, "Gün birlik olma günüdür. Gün Türk milletinin ortak çalışma ve ortak mücadele etme günüdür" dedi.

İl Başkanı Dilaver, CHP Genel Merkezi’nde oluşturulan Afet Koordinasyon Masası’na çok sayıda yardım talebi geldiğini söyledi.

Başkan Dilaver, CHP Kriz Masası’nın yoğun bir çalışma içinde olduğunu, faaliyetlerin AFAD ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde yürütüldüğünü söyledi. Dilaver, yaptığı açıklama’da

“BİNLERCE TELEFON ALDIK”

“Genel Merkezimiz tarafından kurulan Kriz Masasına binlerce telefon geldi. İnsanlar yardım talep ediyor. AFAD ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız zor durumda. Bu afetin yaralarını hep birlikte saracağız”

“ONLARA MİNNET BORÇLUYUZ”

*Hepimizin, milletimizin başı sağ olsun.  Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kurtarma ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Onlara minnet borçluyuz.” Dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası CHP Isparta, depremzedeler için bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

CHP Isparta İl Başkanlığı, İlçe Başkanlıkları ve Gönen Belediye Başkanlığı depremin ardından afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek üzere ‘Afet Yardım Kampanyası’ başlattı. İhtiyaç listesi ve toplama merkezleri paylaşıldı. 

Başlatılan kampanya için ihtiyaç listesi yayınlanarak vatandaşlara çağrıda bulunuldu.

İhtiyaç listesi içerisinde ''kuru gıda, bakliyat, kışlık giysi, kışlık ayakkabı - bot, battaniye, powerbank” gibi ürünler yer alıyor. Vatandaşlar Isparta İl Başkanlığına, İlçe Başkanlıklarına ve Gönen Belediye Başkanlığına ihtiyaç ürünlerini teslim edebilir ve 05056650019 & 05324356879 nolu telefonlardan iletişim kurabilirler. 

 

 

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °