Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP ve HDP onlarla kol kola giriyor

AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, CHP ve HDP’nin Almanya’da sözde Ermeni Soykırım Tasarısı’na oy verenlerle kol kola girdiklerini ileri sürerek, “Hem paralel güçler, hem ayrılıkçı güçler, gidip Türkiye’yi uluslararası pla

ISPARTA 13.06.2016 08:29:00 0
CHP ve HDP onlarla kol kola giriyor
AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce Said Yüce, ülkemizde yaşanan terör olayları ve mülteci sorunlarına yaklaşımı değerlendirdi. Dünyada yaşanan gelişmeleri de aktaran Yüce, Alman parlamentosunu sözde Ermeni soykırımını da kabul etmesini eleştirdi.
SOYKIRIM DİYE İDDİA EDENLERİN KENDİLERİNE BAKMALARI GEREKİYOR
Yüce, şunları söyledi: “Alman Parlamentosunda sözde Ermeni soykırımı tasarısı kabul edildi. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildi. Almanya kendi geçmiş tarihine baktığı zaman, kendi tarihiyle yüzleştiği zaman bunu yapması gereken en son ülkedir hatta gündeme getirmemesi gereken ilk ülkedir diyebiliriz. Ama maalesef başka tahriklerle bunlar gündeme getirilebilir. Uluslararası İnsan Hakları ihlalleri İzleme Örgütünün açıkladığı raporlara göre yılda 10 bin mülteci Almanya’da kayboluyor. Bunlar çeşitli suçlara ya da organ mafyasının eline düşüyor. Son 15 yılda Avrupa’da özellikle Almanya, Fransa ve Hollanda’da çok ciddi ırkçı saldırılar var. Soykırım diye iddia edenlerin kendilerine bakmaları gerekiyor, kendileri aynaya bakıp kendileriyle yüzleşmeliler. Mesela her yıl 300 camiye saldırıda bulunuyorlar. Onun için Avrupa’nın kendisine bakması lazım. Ama Allah’ın bir takdiridir, adalet terazisi işliyor. Türkiye’yi suçlayanlar, kendi ülkelerin de terörle mücadele etmek zorunda kaldılar. Bunu hiçbir zaman istemeyiz ama Fransa’da, Belçika’da, Holanda’da şimdi de Amerika’da yer yer ayaklanmalar oluyor. Terörle mücadele ne kadar ciddi bir iştir. Biz bununla mücadele ederken bizim yanımızda durmayıp, teröre destek verenler, bu haksızlığa ve birçok mazlum insanın hayatını kaybetmesine sebep olanlar, kendileri bu gerçekle yüzleşmek durumunda kaldılar.
DÜNYA MAALESEF ÖYLE BİR KULAKLARINI TIKAMIŞ DURUMDA
Ben İnsan Hakları Mülteci Hakları Alt Komisyonu Üyesi olarak da geçtiğimiz haftalarda Nizip’te mülteci kamplarını ziyaret ettim. O ayağı kopmuş, yaralanmış, babasını kaybetmiş çocukları görünce gözümden yaşlar geldi. Dünya bunu görmek zorunda. Dünya maalesef öyle bir kulaklarını tıkamış, gözlerini yummuş ki; sayın cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ‘dünya 5’ten büyüktür’ hakikatini bizim her tarafa anlatmamız lazım. Ama bunu vicdan sahibi insanlar anlıyorlar, görüyorlar. Onun için Türkiye’nin bu mücadelesi çok önemli. Dışarıdan hainler ve Türkiye’nin başarısını istemiyor olabilir ama bizim parlamentomuz içinde özellikle CHP ve HDP, bugün Almanya’da o tasarıya oy verenlerle kol kola giriyorlar. Hem paralel güçler, hem ayrılıkçı güçler, gidip Türkiye’yi uluslararası platformlarda şikayet ediyorlar. Ayrıca Türkiye aleyhinde yaptırım uygulamaya kalkanlarla kol kola giriyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar güzel insanlar yok, bu kadar adaletin uygulandığı bir memleket yok. Bu birliğimiz ve beraberliğimizi bozmak istiyorlar. Bunlara fırsat vermemiz gerekiyor, yekvücut, omuz omuz olmamız gerekiyor. Bu semalarımızdan bayrağımızın inmemesi, minarelerimizden ezanın kesilmemesi için görüş ve siyaset farkı olmaksızın bizim tek bayrakta, tek vatanda, tek millette birleşmemiz gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °