Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan’dan; Performans Programı Eleştirisi

CHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan’dan; Performans Programı Eleştirisi

ISPARTA 17.11.2021 12:58:00 0
CHP Isparta Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan’dan; 
Performans 
Programı 
Eleştirisi
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, CHP Belediye Meclis Üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda Isparta Belediyesinin 2022 yılı Performans Programı konusunda çeşitli eleştirilerde bulundu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, bugün saat 12.30’da parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Belediyemiz tarafından 2022 yılı için uygulanacak veya uygulanması planlanan performans raporu yayınlanmış olup, tarafımızca da detaylı bir şekilde incelenmiştir. Yapmış olduğumuz bu incelemelerde; 2021 yılı için planlanan performansı nasıl % 55’i geçememiş ise, 2022 yılı performansının da bu orandan üç aşağı beş yukarı farklı olamayacağı apaçık görülmüştür.
 
Performans programında 80.000 kişilik Üniversite öğrencisi yoktur.
Bu öğrencilerin eğitimine destek verecek Halk Otobüsü Ücretlerinde iyileştirme ve 15. Dk. İçerisinde yapılacak transfer ücretinin alınmaması yoktur.
Kültür ve sanat etkinliklerine yönelik, sağlıklı spor yapabilme alanlarına yönelik düzenleme yoktur.
 
Esnafa yönelik yapılması planlanan yeterli otopark çözüm projeleri, esnafa ulaşım kolaylıkları sağlayan trafik düzenlemeleri yoktur.
Sayın Şükrü Başdeğirmen’in seçilmeden önce açıkladığı Temiz su ve atık su islah çalışmalarının göreve gelişinin 3. Yılında projelendirmesine ancak geçildiği ve kendisinden sonra gelene devredeceği, çözümlemeden ayrılacağı hayati öneme haiz sorun askıdadır.
Raylı sistemle ilgili projenin ihalesi bile yoktur.
Yarım yamalak bırakılan falanca tarihte bitirilecek denilen ve ne olacağı belli olmayan Üzüm Çarşısı düzenlemesi yoktur.
 
Oto garın çözümüne yönelik dilek ve temenniler ile yarım yamalak iyileştirme hizmetleri yazılmış ancak ayrılan komik kaynakla 2022 yılının da boş geçeceği ve tam zamanlı çalışmaya geçirilemeyeceği aşikardır.
Şehir için düşünülen bir  MEYDAN  Projesi  yoktur.
Bir çok kentimizde üstün verimler alınan KENT KONSEYİ yoktur.
İl Trafik Komisyonuna sunulacak adam gibi bir sinyalizasyon ve yeşil dalga projesi yoktur.
 
Pandeminin olası uzaması veya başka varyasyonları ile etkili olması durumunda neler yapılabileceğine yönelik öngörü bile yoktur.
2021 yılı performans raporunun ( %2’lik )  bölümünü oluşturan 8 Milyonluk Kirazlıdere projesi ile tarafımızdan da aferin aldığı ancak, ne zaman kaç paraya bitirileceği belli olmayan seyir terası ihalesi ile çuvalladığı malumunuzdur.
ITKM ile ilgili ihalelerin ve mevcut otoparkın nasıl işletileceğine yönelik belirsizliklerin devam ettiği 2022 yılının nasıl yönetileceği, tam zamanlı ve teşekküllü olarak ne zaman hizmete açılacağının izahı yoktur. Bizlerin yaptırdığı teknik araştırmalara göre takriben 7 – 8 Milyonluk yıllık gelir beklediğimiz yer üzerinden 1.8 Milyonluk gelir hedeflenmiştir.
Belediyenin yayınlamış olduğu 2022 performans raporu verileri üzerinde uygulayıcı olarak rol alacak birimlerin başındaki yetkililerin bile sağlıklı bilgisi yoktur.
Başka bir bakış açısı daha koymamı isterseniz; Komşumuz ve il olarak dengimiz nispetindeki AKP’li Belediyeler AFYON ve KÜTAHYA illerinin performans tutarlılık yüzdesi %80 – 85 dir. Bu oranda gösteriyor ki, Başkan Başdeğirmen  ve ilimizin 3 AKP’li Milletvekilinin Isparta’ya hiçbir getirisi yoktur.
Performans programı bilimsel, teknik ve yapılabilirlik yönünden bilgiye muhtaç, titiz ve geniş kapsamlı bir çalışma ürünü değildir.
2021 yılı Performans programı yayınlandığında da belirttiğim ‘’637 Milyonluk bütçenin yarısını bile zor kullanırsınız’’  ifadelerim ne kadar haklı çıkmış ise 2022 yılı için yapılan 977.997 Tl. tahmini bütçenin de yarısının gerçekleştirilemeyeceği nettir. Üstelik bütçenin %30’u personel, bakım, onarım ve yakıt giderleridir. Buradan şeytanın avukatlığını yaparak Belediyemizin bu performansla gerçekleştirebileceği yüzdeyi yazayım isterseniz. %50. Yani 500.000 TL. Başkan BAŞDEĞİRMEN’in seçilmeden önce söylediği gibi ‘’gerçekleştiremeyeceğiniz performans rakamları ile bu memleketi oyalamayın ve kandırmayın.’’ Son Olarak üzülerek söyleyeyim ki bu zihniyetle Isparta’nın geleceği yoktur. Kamuoyuna Saygılarımla” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °