Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Örgütünden; Alternatif Zafer Bayramı Kutlaması

CHP Isparta İl Örgütünden; Alternatif Zafer Bayramı Kutlaması

ISPARTA 30.08.2022 12:54:00 0
CHP Isparta İl Örgütünden; 
Alternatif
Zafer Bayramı
Kutlaması
Cumhuriyet Halk Partisi, bugün Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı yaptı. İl Başkanı Yalım Halıcı; “30 Ağustos 1922 Zaferi bizim için tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin yaratıcısı olmuştur” dedi.
 
Bugün saat 14.00’te gerçekleştirilen kutlama törenine; İl Başkanı Yalım Halıcı, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, İl ve Merkez İlçe Yönetimleri, Kadın ve Gençlik Kolları ile çok sayıda partili katıldı.
ATATÜRK ANITINA
ÇELENK SUNULDU
Cumhuriyet Meydanındaki tören, İl Başkanı Yalım Halıcı’nın Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile sona erdi.
HALICI; “30 AĞUSTOS
BÜYÜK BİR ZAFERDİR”
Törene katılan partililer daha sonra Kaymakkapı Meydanına geçerek burada kitlesel basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Yalım Halıcı açıklamasında; “Tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, nesilden nesile emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı haline dönüşen 30 Ağustos 1922 Zaferi bizim için tam bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin yaratıcısı olmuştur. Bu zafer yalnızca bizim değil; tüm mazlum ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın zaferidir.
 
Ülkesini ve milletini esaretten kurtarmış bir kahraman olarak Ankara'ya dönen Büyük Önder Atatürk, gençlik yıllarından itibaren kurduğu Cumhuriyet düşünü hayata geçirmek için, bu büyük zaferin hemen ardından işe koyulmuş ve bu düşü 'Barışın tatlı güneşi...' olarak tarif etmişti. Bilinmelidir ki 30 Ağustos, bir dehanın askeri zaferi olmasının da ötesinde, milletimizin hürriyete, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de millet egemenliğine bağlılığının en büyük nişanesidir.
 
          Üzerinden 100 yıl geçmiş olan bu Zafer, Anadolu halkının kararlı duruşu ve fedakarlıkları ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’in yol göstericiliğinde, üstün bir askeri başarı olmasının yanında; din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele veren bir halka onurunu ve bağımsızlığını tekrar kazandırmıştır.
 
         Onurla, kıvançla yıl dönümünü kutladığımız bu zaferle, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen ve şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden, bayrak  sevgisinden, milli ve manevi değerlerinden asla vazgeçmeyen bir millet olduğumuzun farkındayız. Bu vesileyle şunu da belirtmek isteriz ki, Türkiye Cumhuriyeti’ nin bölünmez bütünlüğünü her zaman koruyacak, Tam Bağımsız Türkiye mücadelemize büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz.
 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz, bu kutlu mirasın bugünkü temsilcileri olarak, milletimiz için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele, o gün temelleri atılan Cumhuriyetimizi, demokrasi ile taçlandırıncaya kadar sürecek. Söz veriyoruz …
 
          Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Büyük Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. Yıldönümünü en içten duygularımızla kutluyor, büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan, Kurtuluş Savaşı'nın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımız ile terörle mücadelede şehit düşen vatan evlatlarını rahmetle anıyor; gazilerimize de sevgi ve saygılarımı sunuyoruz. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °