Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye

ISPARTA 29.10.2022 07:30:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Yaşasın 
Tam Bağımsız 
Türkiye
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 99. Yıldönümü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Başkan Halıcı mesajında; “100. yılına bir adım kalan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin verdiği Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu kurulan Cumhuriyet’imizin 99. Yıldönümünü Ulusça kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. ‘Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun!’
“EGEMENLİK KAYITSIZ
ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”
29 Ekim yorgun ve yoksul Anadolu Halkına çağdaş uygarlık yolunun açıldığı, hakimiyetin saraydan alınıp halka verildiği gündür. Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!’ ilkesiyle perçinlediği Cumhuriyet’imizi Demokrasi ile taçlandırmak önümüzdeki en önemli görevimizdir. Çünkü bizler Atatürk İlke ve Devrimlerinin öncülüğünde bunu başaracak güce, özgüvene ve birikime sahibiz. Bizler çalıştıkça, ürettikçe, Atatürk’ün ülkemizi, Cumhuriyet’imizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefine bir adım daha yaklaşacağız. Cumhuriyet; hanedan egemenliği yerine halk egemenliğinin, teokrasi yerine laikliğin, dikta rejimi yerine demokrasinin uygulanmasıdır. ‘Cumhuriyet Bilhassa Kimsesizlerin Kimsesidir!’
“CUMHURİYETİN TEMELİNDE DEMOKRATİK,
LAİK, SOSYAL HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞI VARDIR”
Ancak AKP iktidarı Cumhuriyet’in temel değerlerini tartışmaya açarak yasaları çiğnemekte, Atatürk İlke ve Devrimlerini yok saymaktadır! Ne acıdır ki, son olarak geçtiğimiz günlerde AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal daha da ileri giderek ‘Cumhuriyet bizim hitabımızı, alfabemizi, dilimizi, düşüncemizi yok etmiştir. Türkçe ile düşünce üretemiyoruz.’ diyecek kadar ileri gitmiştir. Kendisine söyleyeceğimiz tek şey ‘Yazıklar olsun!’dur. Ve unutulmasın ki; ‘Türk Milleti’nin dili Türkçe’dir. Türk Dili dünyanın en güzel, en zengin ve en kolay dilidir.’ demiştir Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk. Cumhuriyet’imizin temelinde, anayasamızda da vurgulanan Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti anlayışı vardır. Hukukun üstünlüğüne inanmış bizlerin Genel Başkanımızın öncülüğünde, Cumhuriyet’i Demokrasi ile taçlandırma mücadelesinin de meşru dayanağı budur. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedef; özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir. Oysa ülke ekonomisinin bugün içinde bulunduğu tablo Atatürk’ün uyarısının aksine üretmeyen, liyakatsız, savurgan, yandaşları koruyan ve dışa bağımlı bir politika izlenmesinin sonucudur. Özellikle kadınlarımız ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz, bu ekonomi politikasının getirdiği ağır yükün altında eğilmektedirler. Bu bağlamda unutulmamalıdır ki; Martın sonunun getirdiği bahar, geniş bir mutabakata dayalı demokrasi mücadelesinin ilk neticesidir.
“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE”
Türkiye Cumhuriyeti, demokrasiye kalpten bağlı milletimizin verdiği güçle büyük ve kalıcı hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. Bu duygu ve inançla 99. Yaşını kutladığımız bu günde Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, dava arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi, terörle mücadelede şehit olan kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” dedi.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °