Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Şehrin Elektriği Söndü Yetkililerden Ses Yok!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Şehrin Elektriği Söndü Yetkililerden Ses Yok!

ISPARTA 5.02.2022 11:55:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Şehrin Elektriği Söndü 
Yetkililerden Ses Yok!
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, kentte birçok bölgede bir günü aşkın süren elektrik kesintilerine ilişkin konuştu. Başkan Halıcı, “Şehrin elektriği söndü, yetkililerden ses yok” dedi.
 
Isparta kara kışa teslim oldu. Kar yağışı nedeniyle kentte birçok noktada elektrikler kesildi. Kentin farklı bölgelerinde saatlerdir devam eden elektrik kesintisi yurttaşları da çileden çıkarırken konuya ilişkin CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan bir açıklama geldi.
“MEMLEKETİMİZ
LİYAKATSİZLİĞİN
KURBANI OLDU”
Başkan Halıcı şunları söyledi: “Vatandaşlarımız iki gündür mağdur ediliyor, elektrik olmamasından kaynaklı insanlar ısınamıyor. Bazı noktalarında yaklaşık 30 saattir elektrik yok. 24 saat daha elektrik verilemeyeceği konuşuluyor. Hastası olan, çocuğu olan var ama sorumlular hala sessizliğini koruyor. Memleketimiz öngörüsüzlüğün, liyakatsizliğin kurbanı oldu. Senirkent, Eğirdir gibi birçok ilçemiz de seralar yıkılmış durumda, yollar kapalı. İnsanlar ahırlarına, hayvanlarına, seralarına ulaşamıyor.
 
Ülkemizde tarımın çok zor zamanlar yaşadığı bu günlerde tarıma bir darbe de İl Özel İdaresinden geldi. Elektrik şirketlerine ulaşmak mümkün değil, şehrin her noktasından isyan sesleri yükselmesine rağmen kendileri sessizliğini korumaya devam ediyor. 2022 yılının Ispartasında marketlerde mum bulmak bile büyük bir lüks duruma gelmiş. Biraz sabır istiyoruz diyen Belediye Başkanına buradan sormak istiyoruz. İhtiyaç sahiplerine ulaşabilmek ve yolları açabilmeniz için ne kadar bir süre istiyorsunuz? Kar yağışının bitmesinin üzerinden 35 saat geçmesine rağmen hala temizleyemediğiniz sokakların olduğunu biliyoruz. İnsanların isyanlarını dinlemek bizleri üzüyor, sanırım sizler bu isyanlara kulaklarınızı tıkıyorsunuz.
 
En kısa zamanda kriz masasından ve elektrik dağıtım şirketinden bir açıklama bekliyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini nasıl gidereceklerini açıklamalarını istiyoruz. Şehrimize bu kadere mahkum bırakan AKP'li iktidar ve belediye yetkilileri en kısa sürede istifa etmelidirler” dedi.  

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °