Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Parayı Pula Çevirdiniz!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Parayı Pula Çevirdiniz!

ISPARTA 21.11.2021 06:56:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Parayı 
Pula
Çevirdiniz!
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, ülkede yaşanan hayat pahalılığı ve ekonomi üzerinden iktidarı sert bir dille eleştirerek; “İğneden ipliğe ne varsa ardı ardına gelen zamlar vatandaşlarımızın canını yakmaya devam ediyor.  Zamlar sonucunda ortaya çıkan hayat pahalılığı insanları canından bezdirdi. Türk lirası her geçen gün değer kaybediyor. Parayı pula çevirdiniz. Bu durumun tek sebebi AKP iktidarıdır” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, geçtiğimiz gün parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek ekonomik gidişat hakkında açıklamalarda bulundu.
BAŞKAN HALICI; “EKONOMİDE
GELİNEN NOKTA İÇLER ACISI”
Partinin Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Yalım Halıcı, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntının şiddetli geçimsizliği de körüklediğine dikkat çekti. Başkan Halıcı konuşmasında; “Bilindiği gibi ülkemizi 19 yıldır AKP hükümeti yönetiyor. Ancak, ekonomide gelinen nokta içler acısı konuma ulaşmıştır.
“BAŞTA GIDA ÜRÜNLERİ
OLMAK ÜZERE FİYATLAR UÇTU”
2021 yılının daha ilk on ayında temel gıda maddelerinde fiyat artış oranı yüzde 65’i, ulaştırmada Yüzde 35’i, eğitimde % 40, katı yakıtta yüzde 100’ü, enerjide yüzde 35’i aşmış durumda. Gelen zamlara karşın, çalışanların büyük çoğunluğu 2021 yılı boyunca işini kaybetmiş durumdalar. Esnafların çoğunluğu, 2021 yılının büyük bölümünde kepenk açmadıkları halde vergi, sigorta ve personel giderleri üst üste birikmiştir.
“GEÇİM SIKINTISININ SEBEBİ 19 YILDIR
İKTİDARDA BULUNAN AKP İKTİDARIDIR”
2021 yılında, düşük gelirle çalışan memur ve asgari ücretlilerin, dar gelirli emeklileri, dul, yetim ve yaşlılık aylığı alanların gelirlerinde ise yalnızca yüzde 8,5 oranında artış yapılmıştır. Temel ihtiyaç maddeleri Ekim ayı fiyat endeksine göre, açlık sınırı 3 bin TL’nin üzerinde iken dar gelirli büyük kitlelerin ortalama gelirleri ise 3 bin TL’nin altındadır. Isparta’nın tüm yerleşkelerinde ikamet eden nüfusun, büyük çoğunluğu düşük gelirli emeklilerden,  asgari ücretlilerden, mevsimlik, gündelik geçici işlerde çalışanlardan ve işsizlerden oluşmaktadır.   Günümüzde halk kitleleri, hayat pahalılığı karşısında, işsizlikten ve düşük gelire sahip olmaktan dolayı bunalmış durumdadır ve geçim derdi ile mücadele etmeye çalışmaktadır. Geçim sıkıntısının kaynağı, şiddetli geçimsizliği körükleyen ve yöneten 19 yıllık AKP iktidarıdır.
“ŞEHİRDE İŞSİZLİK
HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”
Dünya piyasalarında bir ton kömürün fiyatı 250 dolara tırmanmış, dolar ise 10 TL’sını geçmiş durumdadır. Bir ton ithal kömür fiyatı, 2 bin 500 TL’ye, yerli kömür 2 bin TL’ye ulaşmıştır. Yeraltında 25 yıl çalışarak kömür üretiminden emekli olanlar aylık emekli maaşlarıyla kışlık yakacak kömürünü dahi alamamaktadır. Isparta’da gençlerimiz işsiz. Bir çok kişi iş bulabilmek için ata yurdunu, evini barkını terk ederek il dışında iş arıyorlar. Ancak AKP Hükümetinin işsizliği önleyecek ciddi bir çalışması veya projesi bulunmamaktadır.
“BECEREMİYORSANIZ O KOLTUKLARI
TERK EDİN, YAPABİLENLER GELSİN”
Isparta halkı, işsizliğin ve bu hayat pahalılığının üstüne gelecek “karakış” zamlarını düşündükçe büyük bir kaygıya kapılıyor. Halk çaresizlik içinde erken seçim bekliyor. Beceremiyorsanız o koltukları boşa işgal etmeyin. Gidin ve bu işi yapabilecekler gelsin. Yerli ve milli gıda ve enerji kaynaklarını üretmek yerine, yandaş ithal mal tacirlerine, hizmet eden AKP İktidarı, bu ülkeye gerçekten hizmet etmek istiyorsa bu saatten sonra çekip gitmelidir. Çözüm; CHP öncülüğünde kurulacak Millet İttifakı hükümetidir. Tüm halkımızı CHP Etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz” dedi.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °