Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Mülteciler Sulh İçinde Gidecek

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Mülteciler Sulh İçinde Gidecek

ISPARTA 21.04.2022 07:48:00 0

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Mülteciler 
Sulh İçinde 
Gidecek
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı son yaşanan gelişmeler ve mülteci krizi ile ilgili yaptığı açıklamada hükümetin izlediği politikayı eleştirdi.
 
Türkiye’deki mülteci krizi her gün yeni bir tartışmaya yol açıyor. CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı son yaşanan gelişmeler ve mülteci krizi ile ilgili yaptığı açıklamada hükümetin izlediği politikayı eleştirdi.
 
Halıcı “Şu anda resmi 4 milyon, gayri resmi ise yaklaşık 8 milyon mülteci var. Sen evine, mahallene, şehrine bakabileceğin kapasiteden fazla misafir kabul edebilir misin? Birçok yerde Suriyeli mültecilerin sayısı Türk vatandaşlarını geçmiş durumda şu anda” dedi.
 
Halıcı, İşin farklı boyutlara savrulmadan önlem alınması gerektiğini vurgulayarak; CHP, ilk seçimle birlikte, Millet İttifakı ortaklarıyla birlikte, göreve gelir gelmez 2 yıl içinde bu sorunu makul biçimde çözecek açıklamalarında bulundu.
 
”Hükümet tarafından yabancı uyruklulara 400 bin dolar karşılığında vatandaşlık verilmesine ilişkin de konuşan CHP’li Halıcı sözlerine şöyle devam etti:
“400 bin dolara vatandaşlık veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı parayla satılacak bir vatandaşlık mı? Ne demek 400 bin dolarlık ev alırsan vatandaşlık veririm sana? Bunun mantığı nedir? Çok yanlış buluyoruz ve ülkeye çok büyük zarar verdiğini görüyoruz."

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °