Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı: Emekli Zammı Teklifimizi Yine Reddettiler!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı: Emekli Zammı Teklifimizi Yine Reddettiler!

ISPARTA 23.12.2021 16:30:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı: 
Emekli Zammı 
Teklifimizi Yine 
Reddettiler!
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı, emekli maaşları zamları için muhalefetin, TBMM'ye sunduğu teklifin AKP+MHP oylarıyla reddedilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Halıcı: "İktidarın kaçarı yok emekliye makûl olan zammı yapacak" dedi.
 
Asgari ücretin geçtiğimiz günlerde açıklanmasının hemen ardından TBMM kulislerinde emekli maaşı zamları da gündeme geldi. Konuyla ilgili kanun teklifi hazırlayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedilince muhalefetten de sert tepkiler geldi. Konuyla ilgili bir diğer tepki de Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı'dan geldi.
"O İNSANLAR BU DEVLET İÇİN ONCA YIL
ÇALIŞMIŞ, GÜZEL BİR DÜZENLEME GEREKİYOR"
Halıcı yaptığı açıklamada iktidarı sorumsuzlukla suçlayarak, "Asgari ücrete zam yapıldı tamam. Fakat emekliler hâlâ umutla bekliyor. Herhangi bir açıklama yapılmıyor. Kulağımıza bir rakam dahi gelmedi. İktidar ne yapmaya çalışıyor? Bu büyük sorumsuzluk. Açlık sınırının altında yaşayan emekliler var. Evine ekmek götüremeyen, çocuğunu okutamayan...Yapılan bir düzenleme, bir zam haberi ortada yok. Biz teklif veriyoruz o teklif de reddediliyor. Neden diyoruz yanıt yok" dedi.
"EMEKLİYE HAKKI VERİLENE
KADAR DURMAYACAĞIZ"
Emeklilerin umutla beklediğini söyleyen Halıcı, "Gelin birlik olalım, emeklilerin bu zor günlerinde onları sevindirelim. Sırf muhalefet bu teklifi sundu diye reddetmek olmaz. Nice emekliler var hâlâ zam haberini bekleyen, o paraya umut bağlayan. Bu insanlar onca sene bu devlet için çalışmış. Onlara asgari sınırda bir maaş verilmesi gerek. Teklifimiz ne kadar reddedilse de biz bu olayın takipçisi olacağız, emekliye hakkı verilene kadar durmayacağız" ifadelerini kullandı.
RANT EKONOMİSİ, MİLYONLARI
YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİ  
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı H.Yalım Halıcı, yılbaşından itibaren cep telefonundan motorlu taşıtlara, emlak vergisinden çöp vergisine kadar tüm vergi ve harçların yüzde 18.1 ile yüzde 36.2 oranında zamlanacağına işaret ederek, "Rant ekonomisi, milyonları yoksulluğa mahkum etti" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı H. Yalım Halıcı, iğneden ipliğe her şeye zam geldiğine işaret ederek, yurttaşın giderek yoksullaştığına dikkat çekti. TL'nin döviz kuru karşısında yaşadığı değer kaybının ardından gıdada yaşanan yüksek artışların alım gücünü düşürdüğünü dile getiren Başkan Halıcı, "Yılbaşından itibaren cep telefonundan motorlu taşıtlara, emlak vergisinden çöp vergisine kadar tüm vergi ve harçlar yüzde 18.1 ile yüzde 36.2 oranında zamlanacak. Doğalgaz açma-kapama ve bağlantı bedellerine zam geldi.
EKONOMİNİN DENGELERİ BOZULDU
Vatandaş en temel gıda ürünlerine dahi ulaşamıyor. İktidar ekonominin dengelerini bozdu. Plansız ve günübirlik müdahaleleriyle Türkiye’yi bir krize sürükledi. Rant ekonomisi bir avuç zengin yaratırken, milyonları yoksulluğa mahkum etti. Rant ekonomisinin yerine, büyüme ve gelir adaleti programı uygulanmalıdır" ifadelerini kullandı.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °