Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan Yüksek Elektrik Faturalarına Tepki; Elektrik Faturaları Ev Kiralarını Geçti!

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan Yüksek Elektrik Faturalarına Tepki; Elektrik Faturaları Ev Kiralarını Geçti!

ISPARTA 25.01.2022 17:38:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan Yüksek Elektrik Faturalarına Tepki; 
Elektrik Faturaları
Ev Kiralarını
Geçti!
Yeni yılla birlikte elektrik faturalarında geçilen kademeli tarife sistemi sonrası ilk faturalar geldi. Faturalarında yüksek ücretler gören vatandaşlar, bu duruma tepki gösterdi. Duruma bir tepki de CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan geldi. Başkan Halıcı; “Elektrik faturaları o kadar yüksek geliyor ki, faturalar ev kiralarını bile geçti” dedi.
   
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı dün parti binasında konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi.
HALICI; “YÜKSEK FATURALARIN
ÖNÜNE GEÇİLMELİDİR”
Saat 12.30’da gerçekleştirilen basın toplantısına; İl Başkanı Halıcı’nın yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda yüksek elektrik faturalarından söz eden Başkan Halıcı; “Bilindiği giib, 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere doğalgaz ve elektriğe zam geldi. Konutlarda kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 25, elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın birim fiyatında yüzde 15, elektrik üretimi dışında kullanılan doğalgazın birim fiyatında ise yüzde 50 artış oldu.
“YÜZDE 50 İLE YÜZDE
125 ARASI ZAM YAPILDI”
Yeni yılla birlikte elektrik faturalarında kademeli tarife sistemine geçildi. Yeni sistemle birlikte elektrik faturaları iki tarifeye ayrılırken, elektrik fiyatlarına yüzde 50 ile yüzde 125 arası zam yapıldı. 1 Ocak'tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanıyor.
“FATURALAR ŞUBAT AYINDA
DAHA DA KABARACAK”
Zamlı tarifelerin ilk faturaları da 10 Ocak itibarıyla kesilmeye başlandı. Ancak zamlı tarifeler vatandaşı bir hayli zorlayacak gibi duruyor.
Üstelik ocak ayında kesilen faturaların tamamı zamlı değil.
Sadece 10-15 günlük kısımları zamlı. Bu da demek oluyor ki şubat ayında faturalar daha da kabaracak.
“YETER ARTIK, VATANDAŞLAR
ZAMLI FATURALARDAN BIKTI”
2022 yılının ilk zamlı faturaları vatandaşlarımıza geldi. Tüm ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da sosyal medyadan faturalarını paylaşan hatta faturaların fotoğraflarını bana gönderen vatandaşlarımız adeta ateş püskürüyor. Kiminin faturası 2 kat, kimini 3 kat artarken, kimi de iki kişi yaşamalarına rağmen gelen bin liralık elektrik faturasına isyan ediyor. Gelen faturaları incelediğimizde yüksek elektrik faturalarının vatandaşın ödediği ev kirasını bile geçtiğini görüyoruz. Gerçekten çok kötü bir durum bu. Bir an önce bu zamlar geri alınmalıdır” dedi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °