Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; Yarı Yıl Değerlendirmesi

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; Yarı Yıl Değerlendirmesi

ISPARTA 21.01.2022 11:07:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; 
Yarı Yıl 
Değerlendirmesi
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, bugün başlayan 2021 – 2022 Eğitim –  Öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi münasebetiyle bir değerlendirme açıklaması yaptı.
 
Tüm sıkıntılara rağmen Yüz yüze eğitim ile sürdürülmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Halıcı açıklamasında; “Eğitim – Öğretimin kıymetli emekçileri ve öğrencileri bu dönemi tamamlamış bulunuyoruz. Sevgili öğrenciler, Değerli öğretmenlerimiz ve Kıymetli veliler;
Eğitim, pandemi sürecinde geç alınan önlemler nedeni ile en büyük darbeyi yaşamıştır. Ancak 2021-2022 eğitim-öğretim yılının tüm sıkıntılara rağmen Yüz yüze eğitim ile sürdürülmesi bizleri mutlu etmiştir. Eğitim-öğretimin kıymetli emekçileri ve öğrencileri bu dönemi daha sağlıklı bir şekilde tamamladınız. Hepinizi tebrik ediyoruz.
Sevgili öğrenciler; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” diyen Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi geleceğimiz sizlere emanet.
Geleceğimizin mimarları öğretmenlerimiz; Sizlerin bu süreçte ne kadar zor şartlarda görev yaptığınızı biliyoruz. Sizlerin ekonomik, özlük ve liyakat haklarınız konusunda sıkıntılar çektiğiniz su götürmez bir gerçektir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi sizleri ayrıştırmak adına ücretli, sözleşmeli ve kadrolu şeklinde ayırmak sizlere karşı yapılan büyük yanlıştır. Tüm öğretmenlerimiz geleceğimizi inşa etmek için kodrolu olmalıdır. Hak ettiğiniz 3600 ek gösterge hemen çıkarılmalıdır. Yeni çıkarılan “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun” sizlere yakışır bir şekilde oluşturulmadığı hepimizin malumu, sizlerin talepleri doğrultusunda yeniden düzenlenmelidir.
Kıymetli veliler; Çocuklarımıza istikbal sağlamak adına ekonomik ve sosyal olarak büyük sıkıntılar yaşadığımızı biliyoruz. Şunu söylemek isterim ki, sıkıntısız, kaygısız ve umutların yeşerdiği günleri hep beraber göreceğiz. Tek bir hayalimiz var. Çocukların yatağa aç girmediği bir Cumhuriyet inşa etmek.
Yarıyıl tatiline giren milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir tatil diliyorum” dedi.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °