Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan Yalvaç Müftüsü’ne Sert Tepki; Suç Duyurusunda Bulunacağız

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan Yalvaç Müftüsü’ne Sert Tepki; Suç Duyurusunda Bulunacağız

ISPARTA 31.10.2022 11:54:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan Yalvaç Müftüsü’ne Sert Tepki; 
Suç 
Duyurusunda 
Bulunacağız
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, son açıklamasında Cumhuriyete dil uzatan ve Atatürk’e ‘Put’ benzetmesi yapan Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can’a çok sert tepki göstererek; “Bu Müftünün açıklamaları asla kabul edilemez. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Yalvaç İlçe Müftüsünün zaman zaman yaptığı açıklamalara bir yenisini daha eklediğini ve artık bu kişi hakkında gereğinin yapılması gerektiğini ifade ederek; “Bilindiği gibi Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, zaman zaman yaptığı açıklamalarla görevi dışına çıkarak haddini aşmaktadır. Daha önce de, Kur’an Kurslarının elektrik borcunu ödeyenin Cennete gideceğini açıklayan bu Müftü, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıldönümünü kutladığımız bugünlerde bir açıklama daha yaparak hem Cumhuriyete dil uzatmış hem de Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ‘Put’a benzeten bir açıklamada bulunmuştur.
“SUÇ DUYURUSUNDA
BULUNACAĞIZ”
Kendisini şiddetle kınıyor ve hiçbir kişi veya kuruluşun Cumhuriyetimize ve onu kuran Atatürk’e söz söylemesinin haddi olmadığını ifade etmek istiyorum. Buradan şunu da belirtmek isterim ki, Yalvaç İlçe Müftüsünü bu yaptığı açıklamadan dolayı CHP Isparta İl Başkanlığı olarak hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda Avukatlarımıza gerekli talimatı verdim” dedi.
“SÜÇTÜLER
KAYMAKAMLIĞINI
KINIYORUZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Sütçüler İlçe Başkanlığın tarafından Atatürk Anıtına Çelenk sunma talebine müsbet yada fendi olarak hiçbir yanıt vermeyen Sütçüler Kaymakamlığını da kınadıklarını sözlerine ekledi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °