Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan TÜİK'e Sert Yanıt: Vatandaşa Bir İlki Yaşattınız

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan TÜİK'e Sert Yanıt: Vatandaşa Bir İlki Yaşattınız

ISPARTA 6.05.2022 07:28:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı’dan TÜİK
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yıllık yüzde 69.97, aylık yüzde 7.25 artış olarak açıkladığı enflasyon verilerine sert tepki gösterdi. Halıcı, "İktidara gelmenizi sağlayan 2001 krizinden bile daha yüksek enflasyon oranı ile boğuşuyoruz" dedi.
 
TÜİK, enflasyon oranlarını açıkladı. TÜİK’in verilerine göre; enflasyon yıllık yüzde 69.97, aylık yüzde 7.25 arttı. Bağımsız akademisyenlerin ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre, Nisan 2022'de enflasyon yüzde 8.68 olurken yıllık enflasyon yüzde 156.86'ya yükseldi.
"BRAVO TÜİK"
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, TÜİK’in enflasyon verilerine, “TÜİK’i tebrik etmek gerekiyor. Gram gram hesapladıkları verilerde bile, vatandaşın hissettiği enflasyona yaklaşmıyorlar. Bravo size. Vatandaşa bir ilki yaşattınız. İktidara gelmenizi sağlayan 2001 krizinden bile daha yüksek enflasyon oranı ile boğuşuyoruz. Vatandaşın çarşıda, pazarda hissettiği enflasyonu ne yapacaksınız?” tepkisini gösterdi.
"TÜİK’E GÖRE YÜZDE 70,
ENAG’A GÖRE YÜZDE 156"
Başkan Halıcı “AKP İktidarı, vatandaşı ekonomik kriz ile, yoksulluk ile baş başa bıraktı! TÜİK’in terazisi yüzde 70, ENAG’a göre de yüzde 156… Vatandaş ise enflasyonu sokakta yüzde 200’ün üzerinde hissediyor. İktidarın da, TÜİK’in de terazisi şaşmış durumda, bu düzeni değiştireceğiz.” değerlendirmesini yaptı.
"EKONOMİK KRİZİN
HESABINI VATANDAŞ SORACAK”
Başkan Halıcı daha sonra, “İktidar partisi milletvekilleri 'Kısa süre içinde vatandaşımızın alım gücünü yükselteceğiz' açıklaması yapıyor. Bu zamana kadar aklınız neredeydi? Kendi içinizde muhalefet mi yapıyorsunuz? İcra makamında olduğunuzu unutuyorsunuz. Ekonomik krizin hesabını vatandaş sizlerden soracak. Vatandaş sandığı bekliyor” değerlendirmesini yaptı.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °