Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Anadolu'nun Tapusunun Alındığı Yer: 'Gelendost'

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Anadolu'nun Tapusunun Alındığı Yer: 'Gelendost'

ISPARTA 17.09.2022 16:47:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Anadolu
Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı Miryokefalon Zaferinin 846. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
"BU ZAFERİN GELENDOST İLÇEMİZ TOPRAKLARINDA YAPILMASI BİZİ HER ZAMAN GURURLANDIRMIŞTIR"
Üzerinde hoşgörü ile yaşadığımız Anadolu topraklarının, milletimiz için ebedi vatan haline gelmesinde çok büyük bir öneme sahip olan, Miryokefalon Zaferinin 846. yıldönümünü Gelendost'umuz ve Isparta'mız da  gururla kutluyoruz.
Büyük Türk milletinin kaderini belirleyen dönüm noktalarından biri olan Miryokefalon savaşında ordumuz, sayısal olarak ezici bir üstünlüğe sahip Bizans ordusu ile girdiği bu mücadeleden, büyük bir başarı göstererek çıkmış, Bizans ordusu ise hezimete uğramış ve savaşı kaybetmiştir.
Bizler de; yurdumuzun her karış toprağının aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulandığını, aziz milletimizin tarih boyunca, canları pahasına mücadele vererek, bizlere bu cennet vatanı emanet ettiklerini unutmamalıyız. 
 
Türkiye Cumhuriyeti'nin 2. Yüzyılına girdiğimiz bu günlerde, şanlı tarihimize altın harflerle kazınmış bu zaferin komutanı Sultan II. Kılıçarslan ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı, milleti ve manevi değerleri uğruna canlarını feda etmiş kahraman şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Yüce milletimize, Gelendost'lu ve  Ispartalı hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °