Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Acı Hepimizin Acısı, Türk Milletinin Acısı

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; Acı Hepimizin Acısı, Türk Milletinin Acısı

ISPARTA 17.10.2022 10:52:00 0
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; 
Acı Hepimizin 
Acısı, Türk 
Milletinin Acısı
Maden faciasının ardından açıklama yapan CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, iktidara peş peşe sorular yöneltti, “Sayıştay raporunun ardından ne yaptınız? Nasıl bir denetim yaptınız? Sizin için insan hayatı bu kadar mı değerli?” diye sordu.
 
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Bartın’ın Amasra ilçesinde yaşanan Grizu patlamasından sonra bir taziye mesajı yayınladı.
“ACI HEPİMİZİN ACISI, TÜRK MİLLETİNİN ACISI. FAKAT
HATASI OLANLARA DA HESABINI SORMAMIZ GEREKİR”
Sözlerine “Ateş düştüğü yeri yakıyor, gerçekten çok üzgünüz.” diyerek başlayan Başkan Halıcı, .hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Başkan Halıcı açıklamasında; “Maalesef Bartın’ın Amasra ilçesinde bir facia yaşadık. Ateş düştüğü yeri yakıyor, gerçekten çok üzgünüz. Hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Tekrar yaşanmamasını arzu ediyoruz. Çok üzgünüz. Türk Milletinin başı sağolsun.
 
Maden işçilerinin kaderi bu olmamalı. Geçmişten günümüze bakıyoruz. Soma’da, daha sonra da Ermenek de bir facia yaşamış, maden işçilerimizi kaybetmiştik. Siz önlemleri almadıysanız, gerekli çalışmaları yapmadıysanız buna kader diyemezsiniz. Bu yaşanan iktidar partisinin denetimsizliğinden, eksiklerinden ortaya çıkan bir faciadır. 2019 yılında Sayıştay rapor hazırlamış ancak buna rağmen bu facia başımıza geldi. Sayıştay raporuna göre “Bu ocak da Grizu patlaması riski vardır” diyor. Bu raporun ardından ne yaptınız? Nasıl bir denetim yaptınız? Sizin için insan hayatı bu kadar mı değerli? İnsan hayatı, her türlü kazançtan maddiyattan daha değerlidir. AKP İktidarının getirdiği özelleştirme hamlesi ile hayatın her alanında, kurumunda bu sıkıntıları yaşamaya başladık. Burada ciddi bir denetimsizlik vardır, eksiklik vardır. Yapılması gerekenler yapılmadığı için bu facia ile karşı karşıya kaldık.
 
Sayın Genel Başkanımız, Grup Başkanvekillerimiz ve Milletvekillerimiz de Amasra’da. Bu işin takipçisi olacağız. 2022 yılındayız, Türkiye’de yaşanan maden ocağı facialarına baktığımız zaman ortaya sadece denetimsizlik sonucu çıkıyor. Hükümet, “acımız taze” diyerek bu sorunu görmemezlikten gelemez. Acı hepimizin acısı, Türk Milletinin acısı. Fakat bu noktaya nasıl geldiğimizi de birilerinin konuşması gerekiyor. Hatası olanlara da hesabını sormamız gerekir. Bunu söyleyecek olan da Cumhuriyet Halk Partisidir.
 
Bu işin takipçisi olacağımızdan da hiç kimsenin şüphesi olmasın. Millet İttifakı ile birlikte iktidara geldiğimiz de bu konu ile alakalı tüm önlemleri arka arkaya alacağız. Tekrar, hayatını kaybeden işçilerimize Allahtan rahmet, acılı ailelerine de başsağlığı diliyorum. Başımız sağolsun” İfadelerini kullandı.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °