Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Isparta Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanlığı; Hoşaf Ekmek Dağıttılar

CHP Isparta Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanlığı; Hoşaf Ekmek Dağıttılar

ISPARTA 18.03.2022 12:20:00 0
CHP Isparta Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanlığı; 
Hoşaf
Ekmek
Dağıttılar
CHP Isparta Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanlığı tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla basın açıklaması yapılarak o günün menüsü olan ve askerlere dağıtılan hoşaf, ekmek vatandaşlara ikram edildi.
 
Bugün saat 12.00'de Kaymakkapı meydanında greçekleştirilen, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü basın açıklaması etkinliğine; İl Başkanı Yalım Halıcı, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan ve parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.
 
Söz konusu etkinlikte basın açıklaması CHP Isparta Gençlik Kolları Merkez İlçe Başkanı Doğan Han tarafından okundu. Han açıklamasında; “Bugün burada şanlı 18 Mart Çanakkale Zaferi’mizin 107. Yıldönümünde başta ulu önderimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız.
 
1. Dünya Harbinde, İtilaf devletleri tüm gücüyle vatanımızı bilfiil işgal etmeye kalkıştılar. Vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tehlikedeydi. Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde Çanakkale Geçilmez parolasıyla Türk milleti topyekun mücadeleye girmişti. Anadolu’nun yetiştirdiği yiğit evlatlar, yeri geldiğinde silahlarla, yeri geldiğinde süngülerle kahramanca çarpıştılar.
 
Çanakkale’de her yaştan insanımız anneleri, babaları kardeşleri ve bizler için vatanı müdafaa ettiler. Mustafa Kemal’in ‘’Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum.’’ Sözü ışığında kendilerini düşünmeden feda ettiler. Her türlü imkansızlığa rağmen, vatan için bütün dünyaya meydan okudular.
Çanakkale’de yazılan destan Türk askeri başta olmak üzere Türk milletinin gücünü, birlik ve beraberliğini tüm dünyaya kanıtladı. Askerimiz savaşın getirdiği yıkım ve yoklukta kimi zaman bir tas hoşaf kimi zaman sadece bir dilim kuru ekmek kimi zamansa tek lokma yemeden bu vatan için savaştı. Türk askeri cephede gündüzleri vatanı müdafaa ederken geceleri birbirinin yaralarını sardı. Topraklarını işgale gelmiş düşman askerine ateşkes zamanında sıhhıye desteği sağladı. Tüm dünyaya verdiği kahramanlık dersinin yanında bir de insanlık dersi verdi.
 
Çanakkale Savaşı’nda Mustafa Kemal Paşa’nın askeri dehası ve liderliği, askerimize yol gösterdi; bütün millete umut oldu. Çanakkale de parlayan bu kahraman paşa dünyada emsali görülmemiş bir savaş olan Kurtuluş Savaşı’nın da önderi oldu.
 
Tarihte bugün, bu topraklarda bir destan yazıldı. Bu destanın yazarı Anadolu’nun vatansever insanı, ismi Çanakkale zaferidir. Bu zaferin 107. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak bu vatanın kazanılmasında emeği olan bütün şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.
HALKA HOŞAF EKMEK DAĞITTILAR…
Yapılan basın açıklamasının ardından CHP’li yöneticiler tarafından Çanakkale Savaşında o yokluk günlerinde askerlere yemek olarak dağıtılan hoşaf ve ekmek dağıtımı yaptılar.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °