Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; Hacı Bektaş- ı Veli’yi Anma Mesajı

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; Hacı Bektaş- ı Veli’yi Anma Mesajı

ISPARTA 18.08.2020 07:47:00 0
CHP İl Başkanı Yalım Halıcı’dan; 
Hacı Bektaş- ı 
Veli’yi 
Anma Mesajı
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Hacı Bektaş-ı Veli’nin Anadolu topraklarına sevgi ve barış tohumları eken, gönül dünyamızın mimarlarından bilge insan olduğunu belirterek; “Kendisini ölümünün 749'uncu vuslat yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma mesajı yayınladı. Başkan Halıcı mesajında; “Cumhuriyetin temelleri Hacı Bektaş-i Veli Dergâhında atılmıştır. Hacı Bektâş-ı Veli'nin bizlere mirası olan düşüncelerinin tüm insanlığa hâkim olmasını temenni ediyorum.
HALICI; “O, ANADOLU'NUN İNSANCIL
VE AKILCI TUTUMUNA ÖNDERLİK YAPMIŞTIR”
Hacı Bektaş - ı Veli 13’üncü Yüzyıl’da yaşamış büyük bir düşünür ve Anadolu erenidir. Hacı Bektaş - ı Veli, sözlü kültürümüzün temsilcisi olduğu gibi yazılı kültürümüzün de temsilcisi olmuştur. Anadolu'nun insancıl ve akılcı tutumuna önderlik yapmıştır. Hacı Bektaş - ı Veli, Anadolu coğrafyasının önemli erenlerindendir. Hacı Bektaş - ı Veli, Ahmet Yesevi’nin insan yolunda toprak olma anlayışını benimsemiştir. Hacı Bektaş sözlü kültürümüzün temsilcisi olduğu gibi yazılı kültürümüzün de temsilcisi olmuştur. Anadolu’nun insancıl ve akılcı tutumuna önderlik yapmıştır. Hacı Bektaş ocağında yetişen erenler, dünyanın dört bir yanına yayılmakla kalmamış, dünyanın her tarafına gitmiştir. Balkanlar’da da Müslümanlığın yayılmasına vesile olmuştur. Hacı Bektaş – i Veli, Osmanlı’da Yeniçeri ocağının piri sayılmıştır. Hacı Bektaş Veli helal kazanç konusunda fikirlerde bulunurken, tembelliğe, haksız kazanca karşı da tepkisini koymuştur. Hacı Bektaş – ı Veli, Mevlana, Ahi Evran çağdaş Türkiye’nin uygarlık birikimine katkı koymuştur.
‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyen Hacı Bektaş - ı Veli toprağa maya, topluma rehber olmanın tohumlarını Hacıbektaş’tan ekti. Hünkar düşüncesini uygulamaya koyarken, gönülleri, ‘Tanrı-evren-insan’ bütünlüğüne aşk ile bağladı.
CHP Isparta İl Örgütü olarak; Kendisini ölümünün 749'uncu vuslat yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °