Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP İl Başkanı Kürkçü’den aynı sertlikte cevap

CHP İl Başkanı Kürkçü’den aynı sertlikte cevap

SİYASET 29.11.2018 09:54:00 0
CHP İl Başkanı Kürkçü’den aynı sertlikte cevap
Yerel seçime doğru giderken CHP ve MHP il Başkanları arasında başlayan tartışma dozu yükselerek devam ediyor. MHP İl Başkanı Nail Bayram’ın geçen gün ‘Atatürk’ün nesinden rahatsız oldunuz?’ diyerek CHP İl Başkanını eleştiren açıklama yapmasına, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü daha sert sözlerle cevap verdi. Kürkçü, “MHP İl Başkanı diyor ki, CHP Atatürkçülükten caydığı için MHP kurulmuş. MHP’nin kuruluşu biliniyor; MHP bir CIA partisidir. CHP’yi HDP ile ilişkilendirmeye çalışmışlar. Bakıyoruz, daha dün mecliste Türkiye Cumhuriyeti tabelalarının kaldırılması ile ilgili araştırma önergesi teklifi verildi. Bu önergeye AKP red verirken HDP ve MHP aynı düşünse gerek ki çekimser kaldılar” dedi.
  
CHP ile MHP İl Başkanları arasında başlayan Atatürkçülük tartışması devam ediyor. CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü’nün ‘Belediye Başkanının seçim aklaşınca Atatürk’ü hatırladığını ve CHP seçmenine yöneldiğini’ söylemesine MHP İl Başkanı Nail Bayram ‘Atatürk’ün nesinden rahatsız oldunuz?’ diyerek CHP’yi HDP ile yan yana olmakla suçlamıştı.
MHP İl Başkanı Nail Bayram’ın açıklamalarına, CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü oldukça sert bir açıklama ile cevap verdi. Kürkçü açıklamasında “Belediye Başkanı sağ olsun bazı yerlere Atatürk’ün ismini veriyor, Andımız’ı asarak bir tavır gösterdi. Fakat Atatürk’ü, cumhuriyeti anlatmadan anlatamayız. Bir parti Atatürk posteri asabilir ama bu o partiyi Atatürkçü yapmaz” dedi.
MHP’nin kuruluşu ile ilgili konuşan Kürkçü “MHP İl Başkanı diyor ki, CHP Atatürkçülükten caydığı için MHP kurulmuş. MHP’nin kuruluşu biliniyor; Türkiye 1952’de NATO’ya girdiğinde ilk askeri ateşe olarak giden kişi rahmetli Türkeş. Orada CIA ajanları ile tanışıp, Türkiye’ye geldiğinde NATO’nun tüm ülkelerde oluşturduğu sivil gücü oluşturmuştur. MHP bir CIA partisidir. Hatta CIA ajanı Ruzi Nazar’ın anıları yayınlanmıştır, orada Türkeş’le olan yakınlığını, Türkiye’de neler yaptıklarını açık açık anlatmıştır. Türkeş bu nedenle kurmuştur o partiyi, NATO ülkelerinin tamamında bu tür örgütler kurulmuştur. Türkiye dışındaki bütün ülkelerde bu örgütler yargılandılar ve dağıtıldılar. Ama Türkiye’de bu örgüt halen devam etmektedir. NATO’cu olmak milliyetçi olmak değildir. Biz gerçek milliyetçiliği ve tam bağımsız Türkiye’yi savunuyoruz. Onlar hiçbir zaman ABD’ye karşı olmamıştır. Bugün ABD’nin desteklediği PKK’ya karşı dahi sözde karşı çıkıyorlar ama gerçekte bir şeyleri yok. Şehit cenazeleri gelirken Sayın Bahçeli ülkücülere sokağa çıkmayın demiştir” diye konuştu.
MHP İLE HDP AYNI MI DÜŞÜNÜYOR?
MHP İL Başkanı Nail Bayram’ın CHP ile HDP’nin ittifak halinde olduğu sözlerine de cevap veren Kürkçü, “CHP’yi HDP ile ilişkilendirmeye çalışmışlar. Bizim genel başkan yardımcımız avukatlık yaptığı kişi ile aynı fikri taşıyacak diye bir kanun mu var. Bugün herkesin mahkemelerde avukatlar aracılığı ile savunulma hakkı vardır. Bu o avukatların savunmasını yaptıkları kişilerle aynı fikri taşıdıkları anlamını taşımaz. Biz PKK’ya ortaya çıktığı günden bu yana karşıyız. HDP siyasal bir parti, bugün HDP’li Meclis Başkan Vekili sırası geldiğinde meclisi yönetebiliyor. Bu parti suçlu terör destekçisi bir parti ise kapatsınlar, seçimlerde para vermesinler. Mecliste temsil edilen bir parti ile biz görüştük diye nasıl teröristle işbirliği yapmış oluruz. Çözüm sürecinde “Türkiye Cumhuriyeti” ibaresi hiçbir hukuki dayanağı olmadan resmi devlet dairelerinden kaldırılmıştı. Biz buna karşı eylem yaparken MHP nerede idi. Bakıyoruz, daha dün mecliste Türkiye Cumhuriyeti tabelalarının kaldırılması ile ilgili araştırma önergesi teklifi verildi. Bu önergeye AKP red verirken HDP ve MHP aynı düşünse gerek ki çekimser kaldılar. Buradan yola MHP ile HDP aynı mı düşünüyor denilebilir mi?” diye sordu.GÜLSES GAZETESİ

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °