Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP Heyetinden Yerel Yönetimlere Sert Eleştiri; Isparta Karanlığa Mahkum Edildi

CHP Heyetinden Yerel Yönetimlere Sert Eleştiri; Isparta Karanlığa Mahkum Edildi

ISPARTA 6.02.2022 09:27:00 0
CHP Heyetinden Yerel Yönetimlere Sert Eleştiri; 
Isparta Karanlığa 
Mahkum Edildi
Isparta’da gerçekleşen yoğun kar yağışı ve ardından yolların kapanması, elektriklerin kesilmesi gibi sorunları yerinde incelemek üzere Isparta’ya gelen CHP Heyeti, gerek elektriklerin halen daha olmaması gerek yolların yeteri kadar açılmamasına sert tepki göstererek; “Yıl 2022 olmuş, bu zihniyet halen daha  
 
CHP’DEN ISPARTA’YA HEYET GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta’da gerçekleşen yoğun kar yağışı ve ardından yolların kapanması, elektriklerin kesilmesi gibi sorunları yerinde incelemek üzere Isparta’ya içinde Genel Başkan Yardımcılarının da bulunduğu bir heyet gönderdi.
ŞEHRİN DURUMUNU
GÖZLEMLEYEDİLER
Dün Isparta’ya gelen ve Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Meclis İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal’dan oluşan CHP Heyeti, Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı ve Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan ile birlikte şehrin çeşitli mahallelerine giderek yaşanan sıkıntıları bizzat yerinde gözlemlediler.
BASIN TOPLANTISI YAPTILAR
CHP Heyeti bugün de saat 11.00’de İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyerek Isparta izlenimlerini anlattılar.
HALICI; “ISPARTA VE
ISPARTALILAR PERİŞAN”
Basın toplantısında ilk olarak bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, kar yağışı ile birlikte alınmayan önlemler neticesinde Isparta ve Ispartalıların adeta perişan olduğunu ve kaderine terk edildiğini söyledi. Başkan Halıcı konuşmasında; “Meteoroloji günlerdir kar geliyor diye bağırıyor. Kar yağışının geleceği belli. Ancak, ne belediye ne elektrik şirketi bu konuda hiçbir önlem almıyor. Dolayısıyla beklenen oluyor ve afet yaşanıyor. Başkan ise çıkıp, önce afet dediği kara sonra bereket diyor. Yollarda sorun olmadığını belirterek adeta Ispartalıların aklıyla alay ediyor. Ben buradan sesleniyorum, yapamadınız ve beceremediniz. Onun için lütfen bir an önce istifa edin. Isparta ve Isparta halkı bu yaşananları hak etmiyor. Aradan 72 saat geçmiş şehrin merkezinde bir çok yerde halen daha elektrik bile yok. Yollar zaten kapalı, ekipler yetersiz. Çevre illerden yardın istenmiş durumda” dedi.
“72 SAATTİR ISPARTA’YI
KARANLIĞA MAHKUM ETTİLER”
Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da toplantıda yaptığı konuşmasında; “Dün Isparta’ya geldik. Fatih Mahallesinde elektrikler yoktu. Elektrik kabloları yerlerde sürünüyordu. Yollardan insanlar ve araçlar geçemiyordu. 2022 yılını yaşadığımız şu günlerde Isparta’ya 50 yıl öncesini yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur. Yerel yönetim yeterli çalışmıyor. Diğer bir deyişle başarısız olmuş. 72 saat elektrikler yok. Siz bırakın 72 saati 5 saat Saray’ın elektriklerini kesin bakalım neler oluyor? Tek kişilik AKP iktidarı Isparta’da resmen çuvallamıştır. Sınıfta kalmıştı8r” dedi.
“BAKAN ISPARTA’YA GELDİ DE NE OLDU?
YOLLAR MI AÇILDI? ELEKTRİKLER Mİ GELDİ?”
Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da Enerji Bakanının Isparta’ya gelip ne yaptığını sordu ve; “İstanbul’daki kar yağışında anında İstanbul’a 3 Bakan gönderen Saray, neden Isparta’ya 4. Günde Bakan göndermiştir. Isparta bu kadar önemsiz midir? Enerji Bakanı geldi gezdi dolaştı. Peki Isparta’da ne gibi bir gelişme oldu. Hiç. Neden? Çünkü Bakan geldi araçların yanında pozlarını verdi ve gitti. Şehirde yollar açıldı mı? Hayır. Şehirde elektrikler geldi mi hayır? O zaman bu bakan Isparta’ya neden geldi. Bakanın görevi sorunları çözmektir. Kameraların karşısına geçip şu kadar ekip çalışıyor, şu yapılıyor deyip kestirip atmak değildir. Hani çalışmalar nerede?. Bu kar yağışından kaynaklanan tüm olumsuzluklarda Belediye de, Valilik de sınıfta kalmıştır. Biz iki gündür Isparta’yı geziyoruz bir gelişme göremedik” dedi.
ESNAFLARI ZİYARET ETTİLER
SORUNLARINI DİNLEDİLER
Meclis İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da toplantıda birer konuşma yaptılar. Toplantı sonrası CHP Heyeti tekrar Isparta sokaklarına çıkarak yaşanan sorunları esnaflardan ve vatandaşlardan dinledi.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °