Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Yaşananlar Tam Bir Beceriksizliktir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Yaşananlar Tam Bir Beceriksizliktir

ISPARTA 4.03.2022 13:22:00 0
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 
Yaşananlar 
Tam Bir 
Beceriksizliktir
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Isparta’da daha bir ay önce aynı kar yağışının meydana gelmesine rağmen bir ay sonra meydana gelen kar yağışında halka aynı mağduriyetin yaşatıldığını belirterek; “Bunun adı, kar yağışı değil, skandal ve beceriksizliktir” dedi.
 
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI
AHMET AKIN ISPARTA’YA GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta’da 3 Şubat tarihinde gerçekleşen yoğun kar yağışının tam bir ay sonra yani 3 Şubat tarihinde tekrar medyana gelmesi üzerine tekrar elektriklerin kesilmesi gibi sorunları yerinde incelemek üzere Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın’ı Isparta’ya gönderdi.
ELEKTRİKLER
YİNE KESİLDİ(!)
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın ve İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta’da ikinci defa meydana gelen kar yağışının ardından meydana gelen sorunları aktarmak için bugün bir basın toplantısı düzenledi. Bugün saat 11.30’da Parti binasında gerçekleştirilen, İl ve Merkez Teşkilatı ile çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda Aydın ve Halıcı Isparta izlenimlerini anlattılar.
HALICI; “YİNE KAR YAĞDI,
ISPARTALILAR YİNE HÜSRANI YAŞADI”
Basın toplantısında ilk olarak bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Isparta’ya bundan tam bir ay önce yağan kardan dolayı Isparta halkının perişan olduğunun görülmesine rağmen önceki gün yağan kardan halkın bir kez daha aynı perişanlığa mahkum edildiğini söyledi. Kar yağışı ile birlikte ikinci kar yağışı olmasına rağmen alınmayan önlemler neticesinde Isparta ve Ispartalıların adeta perişan olduğunu ve kaderine terk edildiğini vurgulayan Başkan Halıcı; “ konuşmasında; “Isparta’daki yetkililer ve hükümet bir türlü akıllanmayacak herhalde. Zira, bir ay önce bu şehirde bir kar esareti yaşandı. Aradan geçen sürede hiçbir önlem ve ders alınmamış ki, önceki gün yeniden yağan kardan dolayı yine elektrikler kesildi ve şehir karanlığa mahkum edildi. Nedir bu rezalet böyle ya? Meteoroloji günlerdir kar geliyor diye bağırıyor. Kar yağışının geleceği belli. Ancak, ne belediye ne elektrik şirketi bu konuda hiçbir önlem almıyor. Dolayısıyla beklenen oluyor ve afet yaşanıyor. Sonuç olarak, Isparta’da hem yerel yönetimler hem iktidar bir kez daha sınıfta kalmıştır” dedi.
AYDIN; “ISPARTALILARLA
HEMŞEHRİ GİBİ OLDUK”
Toplantıda daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın bir konuşma yaptı. Aydın da konuşmasında; “Sizlere hemşehrilerim diye hitap ediyorum. Zira, bu kar yağışları nedeniyle Isparta’ya gele – gide Ispartalı gibi olduk” dedi.
“ELEKTRİK ŞİRKETİNİ ŞİKAYET İÇİN
EPDK’YA BAŞVURDUM CEVAP VERMEDİLER”
Isparta’da bir ay arayla yeniden yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) çağrıda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Akın, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bir ay arayla aynı skandalın tekrar yaşanması, artık dağıtım şirketin sorumluluğunu yerine getirmediğinin çok açık göstergesidir. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK derhal harekete geçmeli, yasal mevzuat kapsamında şirketin lisansı iptal edilmelidir” dedi.
Isparta'da, bir ay sonra, elektrik kesintileri nedeniyle dün tekrar karanlığa gömüldü. Isparta'da elektrik dağıtmakla yükümlü olan CK Enerji Akdeniz Elektrik şirketi hakkında EPDK’ya şikayet başvurusunda bulundum. Ancak, dilekçeme cevap bile vermediler.
“ISPARTA’DA YAŞANAN SKANDALIN
ADI KAR YAĞIŞI DEĞİL BECERİKSİZLİKTİR”
Nüfusu 500 bini bulan Isparta'da henüz bir ay önce günlerce süren elektrik kesintisi hala akıllardayken kentin ilk kar yağışı ile tekrar elektriksiz kalması tam bir skandaldır. Isparta'da ilk kar yağışında aynı sorunun yaşanması, dağıtım hatlarının tamamen sorunlu olduğunu göstermektedir. Ortada mücbir sebep denilerek geliştirilecek bir durum yoktur. Isparta'da yaşanan skandalın nedeni kar yağışı değil, kent içindeki elektrik hatlarına gerekli yatırımın yapılmamasıdır. Hatlarda yaşanan patlamalar, dağıtım şirketinin orta gerilim ve alçak gerilim hatlarında sistemin sağlıklı çalışabilmesi için hiçbir yatırım yapmadığının kanıtıdır. Bir ay arayla aynı skandalın tekrar yaşanması, artık dağıtım şirketin sorumluluğunu yerine getirmediğinin çok açık göstergesidir. Bu kapsamda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile EPDK derhal harekete geçmeli, yasal mevzuat kapsamında şirketin lisansı iptal edilmelidir” dedi.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °