Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP’den Sağlık Müdürüne Kritik Soru: Isparta’da Kaç Koronavirüs Vakası Var?

CHP’den Sağlık Müdürüne Kritik Soru: Isparta’da Kaç Koronavirüs Vakası Var?

ISPARTA 28.03.2020 10:38:00 0
CHP’den Sağlık Müdürüne Kritik Soru: 
Isparta’da Kaç 
Koronavirüs 
Vakası Var?
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, Sağlık Müdürüne seslenerek kentte bugüne kadar kaç koronavirüs vakasının görüldüğünü sordu. Halıcı ayrıca, ekonomik açıdan zorluk çeken vatandaşlar için de su, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim için çağrı yaparak işsizlik fonunun işsiz kalan vatandaşlara harcanması gerektiğini söyledi.
 
Dünyada ve Türkiye’de koronavirüse karşı mücadele sürerken, Isparta’da CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, yaptığı açıklamayla Isparta’daki durumu sordu ve hükümetin aldığı önlemlerin yetersiz olduğunu öne sürdü.
HALICI; “CHP’Lİ BELEDİYEMİZ
GEREKLİ TEDBİRLERİ ALDI”
CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı; “Koronavirüs salgınına karşı tüm yurttaşlar ortak bir mücadele gerçekleştirmek zorundayız. Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden bu salgına karşı ülkemiz insanları olarak birlik ve beraberlik içinde ortak akıl ve bilime önem vererek bu tehdidi önleyebiliriz. Tüm halkımıza çağrımız bilimin uygun gördüğü tüm kurallara uymasıdır. Bilindiği gibi Isparta’da 1 Belediyemiz var o da Gönen Belediyesi. Bu Belediyemiz tüm imkanlarını seferber ederek sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vererek halkımızı bu zor günlerde yalnız bırakmamıştır. Sorunlarına çözüm getirmişlerdir, bu anlamda belediye başkanımız sayın Osman Kesmen ve ekiplerine CHP il örgütümüz adına teşekkür ederim. Hatta Gönen Belediyemiz ilçenin haricinde Baladız ve İğdecik köylerini de bu konuda hizmet götürmüştür” dedi. 
‘İŞSİZLİK DAHA ÇOK ARTACAK’
Ülkede işsiz sayısının her geçen gün arttığını ve Isparta’da da kendisine her gün onlarca kişinin mesaj attığını kaydeden Başkan Yalım Halıcı, koronavirüs vakasından sonra da patlama yaşanacağını söyledi. Özelikle çiftçi ve esnafa verilen desteklerin yetersiz olduğunu savunan Başkan Halıcı; “Bu tehdidi, bu virüsü mutlaka yeneceğiz. Ama asıl mesele bu salgının hayatı durdurması, insanların işsiz kalması ve büyük bir ekonomik krizin bizi beklemesidir. AKP’nin uyguladığı yanlış ekonomik ve siyasi politikalar sonucu işsizlik oranı cumhuriyet tarihinin en üst noktasına ulaşmıştır. Resmi TÜİK verilerine göre 2.7 puan artarak 2019 yılında yüzde 13.7 oldu. Yine resmi TÜİK verilerine göre genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki yıllara göre 5.1 puan artarak yüzde 25.4 oldu. Koronavirüsten sonra işsizlik çok daha fazla artmıştır. AKP’nin açıkladığı ekonomik önlem paketinde işçiye, esnafa, işsize emekliye, yoksula kısacası halka bir katkı yoktur. Aklımızla dalga geçer gibi uçak biletlerindeki KDV oranının yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesi, 500 bin liranın altındaki konutlarda kredilendirmenin yüzde 90’a çıkarılmasının anlamı ve faydası nedir? Tarım, esnaf ve işsizlere yönelik yeni bir paket hemen hazırlanmalı ve açıklanmalıdır. Doğalgaz, elektrik ve su ücretlerinde ciddi bir indirim yapılmalıdır. İşsizlik fonu hemen devreye girmelidir. Zorunluluktan kapanan tüm işletmelerdeki işsiz kalan insanların ücretleri en az 3 boyunca devlet tarafından ödenmelidir. Çiftçinin Ziraat Bankası, Tarım kredi kooperatifleri ve özel bankalara olan kredi borçları faizsiz ertelenmeli ve yapılandırılmalıdır. Üretimin sürdürülebilirliği için faizsiz kredi verilmelidir. Tarım ve hayvancılıktaki elektrik borçları ile tarımsal sulama borçları faizsiz olarak ertelenmelidir. Ödenmesi gereken destekler biran evvel ödenmelidir. Bağkur prim borçları başta olmak üzere çiftçilerimizin vadesi gelen tüm ödemeleri ertelenmelidir. Yem fiyatları iyileştirilmeli, hayvancılık yapan üreticilerimize yem kredisi verilmelidir. Küçük esnafın kredi borçları faizsiz ertelenmeli ve yeni kaynaklar yaratılmalıdır. Büyük devlet olmak anayasada yer alan sosyal devlet olmak icraatla olur. Halka, yoksula, emekçiye sahip çıkmakla olur. Sadece sermaye sınıfını, müteahhitleri düşünerek olmaz. Halkın yararına önlemler alınmazsa güzelim ülkemizde milyonlarca yaşayan ölü olacaktır. Bir insanın işsiz kalması yaşarken ölmesi demektir” diye konuştu.  
BAŞKAN HALICI, ISPARTA’DA
KAÇ VAKA OLDUĞUNU SORDU
Isparta’da koronavirüs vakası olup olmadığını İl Salğık Müdürüne soran CHP il Başkanı Yalım Halıcı, toplumun şeffaf şekilde bilgilendirilmesini istedi. Başkan Halıcı; “Ana muhalefet partisi il başkanı olarak ayrıca Sayın Sağlık Müdürüne de soruyorum. Bu güne kadar Isparta’da koronavirüs vakası kaç kişide görüldü, Isparta’da koronavirüsten ölen yurttaşımız var mıdır? Isparta’da kaç kişiye test uygulandı, Isparta’da karantina altına alınan bir hastane, bölge veya apartman var mı? Isparta’da sağlık birimleri yeterli mi? Bu konuları bizimle şeffaf bir şekilde aynı Sağlık Bakanının yaptığı gibi Isparta Sağlık İl Müdürü de kamuoyuyla paylaşırsa memnun oluruz. Bizler büyük CHP ailesi olarak bu sağlık savaşında ve ekonomik mücadelede başta genel merkezimizle, milletvekillerimizle, tüm belediyelerimizle ve tüm örgütlerimizle halkımızın yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °