Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP’den Alternatif Atatürk’ü Anma töreni

CHP’den Alternatif Atatürk’ü Anma töreni

ISPARTA 10.11.2019 12:13:00 0
CHP’den 
Alternatif 
Atatürk’ü
Anma töreni
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. yıl dönümü nedeniyle resmi anma töreninin dışında, Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Başkanlığı alternatif bir tören daha gerçekleştirdi.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. Yıldönümü nedeniyle Isparta’da resmi anma tören yapıldı. Resmi anma töreninin dışında Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, Başkan Ahmet Kürkçü ve yöneticiler, üyeler ile birlikte resmi törenlerin ardından alternatif bir tören daha düzenledi. Törene Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan ve üyeleri de katıldı.
CHP VE ADD ATATÜRK
ANITINA ÇELENK KOYDU
Törende; CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, ve ADD Isparta Şube Başkanı Mevlüt Özil, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular ve ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu. Çelenk sunmanın ardından törene katılanlar Kaymakkapı Meydanına giderek törene burada devam edip, basın açıklamasında bulundular. Burada konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ahmet Kürkçü; “Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yılında tarifi imkansız ölçülmez bir özlem, saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ne yazık k her geçen yıl 10 Kasımlarda O‘nu anarken yokluğunu daha çok hissediyoruz. Yüce Atatürk bir konuşmasında: (İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, etten kemikten yapılmış fani Mustafa Kemal, diğeri ise milletimizin daima içinde yaşattığı Mustafa Kemal. İşte ben O’nu temsil ediyorum. Eğer benim ilke ve inkılaplarım ile düşünce ve fikirlerimi içinizde yaşatır onların savunucusu ve koruyucusu olursanız Mustafa Kemaller ölmez’ demiştir.
 
Bize yakışan görevde budur. 10 Kasım bir yas tutulacak gün değildir. 10 Kasım Atatürk’ü tüm yönleri ile tanımak düz yazı, şiir ve özlü sözlerle O’nu bir kez daha hatırlamaktır. İlke ve inkılaplarını benimseyip gösterdiği yolda hiç durmadan yürümektir. İşte o zaman Atatürk’ü yaşatmış oluruz. Atatürk’ün dehalığına şu olay örnek olarak gösterilir. Türk orduları 1922 yılında
Kurtuluş Savaşını kazanmış Yunanistan’ı yenilgiye uğratmış yurt topraklarından atmıştır.  
 
Bu haftanın amacı sadece bir ölüm yıl dönümü olarak Atatürk’ü anmak değil, böyle bir lidere sahip olmanın gururu ile onun fikir ve düşünlerini anlamak ve yaşatmaktır. Konuşmamın sonunda şu söylediklerini de hatırlatmak isterim. ‘Ben manevi miras olarak size hiçbir ayet, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim, fen ve akıldır. Benden sonra ben benimsemek isteyen kişiler bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin ve fennin rehberliğini kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar. Kurtuluş savaşımızın kahraman komutanı; Cumhuriyetimizin çağdaş ve sosyal devlet adamı; yenilikçi ve devrimci ulu önderimiz Atatürk’ü ölümünün 81.yılında sevgi, saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Ruhun şad olsun yüce Atam” dedi.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °